Košarka

Clippersi opet poraženi, Zubac se uklopio u napadačko sivilo momčadi

Matej Kačan • nedjelja, 16.01.2022.
Clippersi opet poraženi, Zubac se uklopio u napadačko sivilo momčadi

Los Angeles Clippersi odigrali su napadački loše protiv San Antonio Spursa te su upisali i drugi poraz u nizu, a u napadačko sivilo uklopio se i Ivica Zubac...

Hrvatski košarkaš Ivica Zubac nije imo dobru napadačku večer, kao ni uostalom i čitava momčad Los Angeles Clippersa u porazu od San Antonio Spursa, svom drugom u nizu i 23. ukupno.

Spursi su na svom terenu slavili sa 101:94 uz kontrolu prktički cijelog susreta osim prve dionice. Clippersi su nakon prvih 12 minuta imali pola koša viška, ali prednost im u čitavom susretu ne prelazi pet poena.

Spursi, koji se polako kompletiraju nakon serije izostanaka zbog Covida, preokrenuli su u drugoj dionici i do kraja su uglavnom uspješno zadržavali vodstvo do pobjede, svoje 16. ove sezone koja ih smješta na 12. mjesto Zapada.

U dvoboju slabih napadačkih postotaka najbolje se snašao Derrick White s 19 ubačaja kod Spursa, a 18 uz devet asistencija i sedam skokova imao je Dejounte Murray. Keldon Johnson dodao je 17.

Zubac je kod Clippersa odigrao tek 20 minuta i za to je vrijeme iz igre gađao 3/5 za šest poena, a imao je devet skokova, od čega čak pet napadačkih. Pridodao je tome dvije asistencije i jednu ukradenu.

Kod Clippersa najbolji su bili Amir Coffey s 20 poena te Marcus Morris s 15 ubačaja, šest skokova i pet dodavanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!