Tenis

Sud odbio Đokovićevu žalbu, ipak slijedi deportacija

Matej Kačan • nedjelja, 16.01.2022.
Sud odbio Đokovićevu žalbu, ipak slijedi deportacija

I posljednja nada Novaka Đokovića za ostanak u Australiji ugašena je nakon što je Savezni sud odbio žalbu njegovih odvjetnika na odluku Vlade o ukidanju vize...

Savezni sud u Australiji odbio je posljednju žalbu odvjetnika Novaka Đokovića, i time je ugašena i posljednja nada prvog tenisača svijeta da bi ipak mogao ostati u Australiji i zaigrati na prvom Grand Slamu sezone.

Australska vlada Đokoviću je ukinula vizu po drugi put, i to na temelju opasnosti za javno zdravlje i sigurnost, a Đokoviću je jedina šansa bila žaliti se na odluku ministra imigracije i nadati se povoljnoj presudi.

Odbor od tri suca saslušao je argumente Đokovićevih odvjetnika koji su na saslušanju u noći sa subote na nedjelju pokušali iznijeti dokaze kako je odluka o ukidanju vize "nevaljana i nelogična", ali suci nisu bili uvjereni u to.

Posljednji je ovo pravni potez koji je Novak mogao povući nakon, na kraju, višetjedne drame oko medicinske iznimke, odbijanja vize na aerodromu, prvog saslušanja koje je prošle u njegovu korist, i na kraju, odluke Vlade da iskoristi svoju moć u ovim odlukama i ode "preko" suca.

Đoković je cijelo ovo vrijeme bio u imigracijskom hotelu u Melbourneu, a sad mu slijedi deportacija i odlazak iz zemlje koju je podignuo na noge posljednjih dana svojom borbom protiv odluke da samo cijepljeni stranci mogu u zemlju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!