Tenis

Đoković: 'Iznimno sam razočaran, ali poštujem odluku suda'

HINA, Matej Kačan • nedjelja, 16.01.2022.
Đoković: 'Iznimno sam razočaran, ali poštujem odluku suda'

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković obratio se priopćenjem nakon što mu je odbijena žalba na ukidanje vize. Đoković je objavio da će surađivati s vlastima po pitanju odlaska iz Australije...

Tenisač Novak Đoković u nedjelju je poručio da je iznimno razočaran odlukom australskog saveznog suda kojom mu je onemogućeno igranje na Australian Openu i ostanak u Australiji, prenose australski mediji.

"Uzet ću neko vrijeme za odmor i oporavak, prije nego što se ponovno oglasim. Iznimno sam razočaran odlukom suda o odbijanju moga zahtjeva za preispitivanjem odluke ministra o otkazivanju vize što znači da ne mogu ostati u Australiji i sudjelovati u Australian Openu". "Poštujem odluku suda i surađivat ću s nadležnim vlastima u pogledu moga odlaska iz zemlje."

Australski savezni sud potvrdio je u nedjelju vladinu odluku o ukidanju vize Novaku Đokoviću, čime je ugašena nada necijepljene teniske superzvijezde u osvajanje Australian Opena i rekordnih 21 muških Grand Slam naslova, piše britanska novinska agencija Reuters.

"Nije mi drago što je proteklih tjedana fokus bio na meni i nadam se da se svi sada možemo usmjeriti na igru i turnir koji volim. Poželio bih sve najbolje igračima, dužnosnicima turnira, osoblju, volonterima i obožavateljima", navodi se u Đokovićevu priopćenju.

Đoković je zahvalio i svojoj obitelji, prijateljima, timu i obožavateljima, kao i sunarodnjacima Srbima na potpori.

Australian Open objavio je da će Đokovića zamijeniti Salvatore Caruso.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!