Tenis

Nikad više na Australian Openu? Đokoviću prijeti i trogodišnja zabrana ulaska u zemlju

Matej Kačan • nedjelja, 16.01.2022.
Nikad više na Australian Openu? Đokoviću prijeti i trogodišnja zabrana ulaska u zemlju

Novaku Đokoviću nakon konačne odluke o deportaciji prijeti i zabrana ulaska u Australiju na tri godine što dovodi u pitanje hoćemo li Đokovića ikad više vidjeti na Australian Openu...

Osim što je savezni sud odbio njegovu žalbu oko drugog ukidanja vize, Novaku Đokoviću sad prijeti i trogodišnja zabrana ulaska u Australiju. Ona se provodi uz odluku Vlade o ukidanju vize, ali nije definitivna.

Naime, postoji cijeli niz slučajeva u kojima se radi iznimka, pa tako i onaj o "izuzetnim okolnostima", vrlo širokom pojmu kojim se može objasniti svašta. Osim toga, Đoković mora platiti i sve troškove boravka i saslušanja.

Ako ipak zabrana dobivanja vize na tri godine ostane na snazi, moguće je da prvog tenisača svijeta nikad više nećemo gledati na Australian Openu. Naime, kad bi za tri godine istekla ta suspenzija, Đoković će imati gotovo 38 godina.

Naravno, u pitanje dolazi i njegov motiv za dolazak i odnos sa zemljom i turnirom uopće, pa je moguće da je savezni sud današnjom odlukom zauvijek zapečatio sudbinu nastupa najuspješnijeg tenisača u povijesti ovog Grand Slama.

Naime, Đoković je rekorder s devet osvojenih Australian Opena, a jubilarnim desetim naslovom dobio bi i svoju statuu u Melbourneu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!