Rukomet

Šoštarić: 'Veseli odlična obrana, Mađarice inače zabijaju preko 30'

Matej Kačan • nedjelja, 16.01.2022.
Šoštarić: 'Veseli odlična obrana, Mađarice inače zabijaju preko 30'

Trener Lokomotive Nenad Šoštarić i vratarica Lena Ivančok prokomentirali su poraz svoje ekipe u Europskoj ligi, ali su izvukli pozitivne stvari s obzirom na veliku razliku u vrijednosti momčadi...

Premda su rukometašice Lokomotive na startu svog nastupa u skupini Europske lige poražene od mađarskog Mothersona, trener "lokosica" Nenad Šoštarić bio je zadovoljan, pogotovo obranom.

Kad se u obzir uzme kvaliteta i platežna moć obje ekipe, teško je Lokomotiva mogla očekivati nešto više, pogotovo u sastavu s dosta izostanaka.

"Motherson je ekipa koja svojem sastavu ima čak 11 reprezentativki raznih država. To su sve vrhunske profesionalke. Ono što mene veseli jest to da smo mi odradili odličnu obranu i primili samo 22 pogotka. One, inače, stalno zabijaju preko 30, pa i 40 pogodaka."

Odlučila je jedna faza slabe igre Lokomotive gdje su suparnice odmah napravile razliku.

"U jednom trenutku smo upali u crnu rupu jer nemamo rotaciju na vanjskim pozicijama i to je ono što nas je spriječilo da postignemo bolji rezultat. To nam je zalog za budućnost jer smo pokazali protiv prave ekipe da možemo igrati. Naročito u ovakvom sastavu koji još nikad nije igrao zajedno."

Svoj sud na utakmicu dala je i vratarica Lokomotive Lena Ivančok.

"Mi smo dobro krenule i u napadu i u obrani, dobro smo to u početku odradile. No, nedostajalo je snage jer nam nedostaje puno igračica. Nismo mogle držati kvalitetnu igru tako dugo kao Mađarice. Da smo bile u punom sastavu to bi sasvim drukčije izgledalo, naročito u drugom poluvremenu. Dobila sam prigodu započeti i odigrati cijelu utakmicu i morala sam se dokazati, to mi je bilo cijelo vrijeme u glavi i to je rezultiralo s ovih 18 obrana. Uz dobru obranu suigračica, dakako", kazala je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!