Superkup, finale, 16.01.2022, 19:00 h
Real Madrid
Real Madrid 2:0 Athletic Bilbao
Athletic Bilbao

Real Madrid osvojio Superkup, maestralni Modrić načeo Baske

Mihaela Bradovski • nedjelja, 16.01.2022.
Real Madrid osvojio Superkup, maestralni Modrić načeo Baske

Real Madrid odnio je titulu pobjednika Superkupa slavljem u Saudijskoj Arabiji protiv Athletic Bilbaa s 2:0. Vodeći pogodak postigao je Luka Modrić...

Novi sjajan nastup Luke Modrića ovaj put je začinjen i osvajanje trofeja pobjednika Superkupa, bio je strijelac i igrač susreta te još jednom potvrdio kako su za njega godine samo broj.

Modrić je dirigirao napadima Reala, odradio i velik posao u defenzivi i u konačnici stigao i postići pogodak koji je načeo Baske.

Real je u polufinalu bio bolji od Barcelone koju je izbacio u produžecima dok je Athletic Bilbao u polufinalu zaustavio madridski Atletico.

Real je u finalu poveo u 38. minuti kada je Rodrygo dobio loptu na desnoj strani, odlično je uočio dolazak Modrića koji s ruba kaznenog prostora iz prve krasno pogađa poluvisoko uz vratnicu.

Drugi gol bio je i odlučujući. U 52. minuti zbog igranja rukom u 16 metara Real Madrid dobio je kazneni udarac, izveo ga je Karim Benzema i povisio na 2:0.

Do kraja susreta Athletic se bezuspješno pokušavao vratiti u utakmicu. Najbolju priliku za to imao je u 88. minuti kada je Militao igrao rukom i zaradio isključenje, ali Raul Garcia nije prevario Courtoisa iz kaznenog udarca.

Luka Modrić odradio je cijelu utakmicu.

Superkup

finale

Real Madrid2:0Athletic Bilbao

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!