Tenis

Petra Martić glatko poražena u prvom kolu u Melbourneu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 17.01.2022.
Petra Martić glatko poražena u prvom kolu u Melbourneu

Australian Open loše je krenuo za hrvatske predstavnike. Nakon Donne Vekić, poražena je u prvom kolu i Petra Martić i to dosta uvjerljivo...

Hrvatske tenisačice upisale su dva poraza na startu Australian Opena i to bez osvojenog seta. Prvo je Donna Vekić uvjerljivo poražena protiv Alison Riske, a zatim jednako tako glatko pala je i Petra Martić protiv Švicarke Jil Belen Teichmann.

Petra je već dugo van forme, niže poraze, a zadnji put povezala je dvije pobjede još u svibnju prošle godine u Parmi.

Sada je povezala i četvrti poraz, drugi ove sezone nakon što je poražena već na startu turnira u Melbourneu protiv Marine Zanevske.

Niti Teichmann nije u bajnoj formi, ali ipak je u kudikamo boljem izdanju nego Martić. Pokazala je to i u ovom meču u kojem nije imala previše problema.

Petra je krenula breakom da bi Teichmann ipak napravila preokret i uzela prvi set sa 6:3. Ništa bolje za Martić nije bilo u drugom setu, ponovno je Švicarka krenula breakom i na kraju je glatko slavila sa 6:3, 6:3.

Martić je puno griješila, imala je čak 30 neprisiljenih pogrešaka uz samo 13 winnera dok je Teichmann pogodila 21 winner uz 14 neprisiljenih pogrešaka.

Australian Open, prvo kolo:
Jil Belen Teichmann (Švicarska) - Petra Martić (Hrvatska) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!