Europsko prvenstvo 2022., skupina A, 3. kolo, 17.01.2022, 18:00 h
Crna Gora 33:32 Slovenija
Slovenija

Crna Gora poslala Sloveniju kući, Kastelic otvorio dušu nakon susreta

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 17.01.2022.
Crna Gora poslala Sloveniju kući, Kastelic otvorio dušu nakon susreta

Slovenija je jedan od kandidata za visoki plasman koji ide kući bez prolaska u drugu fazu natjecanja. Jako loše Prvenstvo za Slovence koji su na kraju pali protiv hrabrih Crnogoraca, reprezentacije koja je u Debrecen došla s pregršt problema...

Treće kolo skupine A donijelo je direktnu borbu Crne Gore i Slovenije za prolazak u iduću fazu Europskog prvenstva. Obje reprezentacije upisale su po pobjedu i poraz u bolju gol razliku crnogorskog sastava, a nakon što su herojski svladali Sjevernu Makedoniju izabranici Zorana Roganovića još su jednom junačkom predstavom izborili nastavak natjecanja.

Kako i priliči utakmici u kojoj obje momčadi imaju puno toga za dobiti, odnosno izgubiti, prva polovica prvog dijela protekla je u igri pogodak za pogodak uz minimalne prednosti sastava Ljubomira Vranješa. Crna Gora svoju je prvu prednost dočekala u 13. minuti kada je Branko Vujović povukao kontru i sigurno poentirao.

U sadržajnijem drugom dijelu prvog poluvremena Slovenija je brzo vratila prednost na svoju stranu, a ubrzo potom, nakon što je Tilen Kodrin iz kontre zabio za 14:11, crnogorska je klupa zatražila minutu odmora.

Tražio je tada Roganović veću konkretnost u napadu, no uslijedile su odlične minute za Kastelica i na odmor je slovenski sastav otišao s tri gola prednosti. Crnogorski prelazak na 5-1 obranu slovenski su rukometaši iskoristili za guranje Marguča u prilike što je on objeručke prihvatio.

Velika se bitka na svakom centimetru terena vodila i u nastavku susreta, a nakon deset minuta igre Grbović je pogodio za povratak Crne Gore na -1. Umjesto zgoditaka u narednim su minutama zaredala nova isključenja, kako na jednoj tako i na drugoj strani, a onda je ponovno Kastelic u ključnim trenucima preuzeo glavnu ulogu; prvo obranama, a onda i pogotkom za 28:25 na prazna vrata.

No Crna Gora ni tada ne pokazuje znakove pada, niti fizičkog niti mentalnog, čak štoviše, ponovno gura i van svojih mogućnosti i u posljednjih deset minuta ulazi s izjednačenjem na semaforu, ali bez Simovića koji je minutu ranije zaradio crveni karton. Četiri minute prije kraja Miloš Vujović zabija za crnogorskih 32:31, a vratar Simić dvjema obranama u zadnjoj minuti donosi svojoj vrsti povijesni uspjeh.

U 33:32 slavlje Branko Vujović ugradio je devet pogodaka i ponio naslov igrača utakmice. Treba dodati kako je vratar Simić u završnici imao krucijalnu ulogu, no i predstave prije svega Grbovića te Ševaljevića, Miloša i Branka Vujovića koji s lakoćom odapinju iz svih vanjskih pozicija i udaljenosti, su za svaku pohvalu.

"Nismo pokazali srce i to je ono što je presudilo na ovom Prvenstvu. Odigrali smo ispod svakog nivoa. Kada se igra za reprezentaciju treba se zaboraviti na sve, a ovdje neki igrači razmišljaju o drugim stvarima. Crnogorci su pokazali da se i s malim kadrom može, dok slovenskom rukometu treba jedan veliki restart", kratko je nakon dvoboja prokomentirao Kastelic.

Europsko prvenstvo 2022., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Crna Gora33:32Slovenija
Danska31:21Sjeverna Makedonija
1Danska 395:65+306
2Crna Gora 382:86-44
3Slovenija 382:92-102
4Sjeverna Makedonija 370:86-160

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!