Europsko prvenstvo 2022., skupina E, 3. kolo, 17.01.2022, 20:30 h
Češka
Češka 27:27 Švedska
Švedska

Švedskoj remi na kraju dovoljan za prolazak u drugi krug

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 17.01.2022.
Švedskoj remi na kraju dovoljan za prolazak u drugi krug
Foto: Pixsell

U odlučujućem dvoboju za prolazak u sljedeću fazu natjecanja iz skupine E, Švedska je trebala barem remi protiv Češke dok je Česima igrala samo pobjeda. U konačnici tijesan dvoboj okončan je 27:27 u korist Švedske...

Španjolski prolaz i ispadanje Bosne i Hercegovine potvrđeni su i prije posljednjeg kola, a na jedino otvoreno pitanje, ono o drugom putniku u drugi krug, dale su odgovor Švedska i Češka.

Nakon što je ostao bez pozitivnog Maxa Darja, švedski izbornik Glenn Solberg u ovom susretu, iz istog razloga, nije mogao računati niti na Daniela Petterssona. Češka je u dvoboj tako ušla s jednakim brojem bodova, ali i s manje tekućih problema.

Da se niti Češka niti Švedska neće bez borbe odreći mogućnosti prolaska skupine odrazilo se i na rezultatu kroz čitav tijek susreta. I dok su češki rukometaši kratko vodili na početku dvoboja, Šveđani su nakon 2:2 prebacili minimalnu prednost na svoju stranu, ali niti u jednom trenutku nisu vodili više od +2. Minimalnu prednost pred nastavak Solbergovim je izabranicima na kraju donio Claar.

Udarne snage Švedske, Hampus Wanne i Jim Gottfridsson u prvih pola sata nisu bili na traženom nivou, baš kao niti vratar Palicka s tri obrane. Krilo skandinavskog sastava nije uputilo niti jedan udarac prema Mrkvi dok je Gottfridsson na odmor otišao s učinkom 2/4.

Kada je u pitanju drugo poluvrijeme, veći dio Šveđani su bili ti koji su držali prednost na svojoj strani. Period igra pogodak za pogodak prekinut je 11. minuta prije kraja kada je za 22:22 pogodio Patzel. Pogodak iz kontre stigao je nakon još jedne obrane Mrkve, na kraju igrača utakmice.

Češka je iskoristila nedovoljnu protivničku agresivnost u obrani i tih zadnjih desetak minuta konačni je rezultat pa tako i prolazak dalje iz akcije u akciju bio potpuno otvoreno pitanje. Švedskoj je za nastavak natjecanja bio dovoljan i remi i upravo tako je susret i završio, s 27:27 i veliko razočaranje Čeha.

Tomas Mrkva skupio je osam obrana, dok su stopostotni s pet pogodaka bili Piroch i Babak. Identičan učinak na kraju je imao i Wanne, sa svih pet postignutih pogodaka u drugom dijelu.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Europsko prvenstvo 2022., skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Bosna i Hercegovina24:28Španjolska
Češka27:27Švedska
1Španjolska 388:78+106
2Švedska 385:77+83
3Češka 380:74+63
4Bosna i Hercegovina 361:85-240

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!