Rukomet

Danci i Norvežani prejaki za Sjevernu Makedoniju i Litvu

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 17.01.2022.
Danci i Norvežani prejaki za Sjevernu Makedoniju i Litvu

Odigrani su posljednji susreti u skupinama A i F. Danska i Norveška opravdali su status favorita i visoko su slavili...

Danska, koja je u skupini skupini A i prije večerašnjeg susreta osigurala iduću fazu natjecanja, te Norveška, koja je protiv Rusije iznenađujuće poražena, u ovom su posljednjem kolu upisale uvjerljive pobjede. Niti Sjeverna Makedonija niti Litva očekivano im nisu mogle parirati.

Doduše, odigrali su Makedonci odličnih devet uvodnih minuta za vrijeme kojih su poveli s 4:0, ali to je na kraju bilo to od sastava Kire Lazarova. Kirkelokke s pet zgoditaka u sedam minuta poništio je makedonsko vodstvo te doveo svoju momčad u prednost, a na odmor se otišlo s 15:11 na danskoj strani.

U nastavku je Danska polako završavala posao i prije ulaska u zadnjih deset minuta, a onda je u četiri minute stigla do najveće, 5:0 serije i na kraju slavila s dvoznamenkastom razlikom. Mogli su Makedonci izgubiti i uvjerljivije, tri minute prije kraja gubili su s visokih 18:30.

Kirkelokke je dvoboj završio s devet pogodaka iz 12 pokušaja i napadački mu nitko od suigrača nije bio niti blizu. Kevin Moller na vratima obranio je osam udaraca, a među vratnice se vratio i Green (2), sve to u pobjedi 31:21. Na drugoj je strani stopostotan u napadu bio Peševski sa šest zgoditaka.

Nakon neočekivanog poraza od Rusije, Norveška je odradila posao protiv Litve, stigla je do očekivane pobjede 35:29. Kvalitetniji Norvežani još uvijek nisu dostigli radnu temperaturu, to je očito, ali najvažniji je prolazak u sljedeću fazu.

Litva se držala u egalu do 35. minute kada je na semaforu stajalo 20:20, ali nakon toga slijedi serija Norveške 8:1, potpuno odvajanje i do kraja szsreta favorizirani Norvežani nisu imali nikakvih problema.

Oporavljeni Torbjorn Bergerud obranio je 11 loptu, a po sedam golova postigli su Sander Sagosen i Sebastian Barthold. Kod Litve Aidenas Malasinskas postigao je osam golova.

Europsko prvenstvo 2022., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Crna Gora33:32Slovenija
Danska31:21Sjeverna Makedonija
1Danska 395:65+306
2Crna Gora 382:86-44
3Slovenija 382:92-102
4Sjeverna Makedonija 370:86-160

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!