Košarka

Zubac odlično krenuo pa stao u pobjedi Clippersa 'bez obrana', Bogdanović loš u porazu

Matej Kačan • utorak, 18.01.2022.
Zubac odlično krenuo pa stao u pobjedi Clippersa 'bez obrana', Bogdanović loš u porazu

Na Dan Martina Luthera Kinga nastupila su i dvojica hrvatskih NBA košrkaša, a bolji učinak i momčadski uspjeh imao je Ivica Zubac kojeg smo i mogli gledati u ranijem terminu...

Popularni rani termini u NBA na Dan Martina Luthera Kinga donijeli su nam priliku da pogledamo i Ivicu Zupca u večernjem susretu, a hrvatski je centar u dresu svojih LA Clippersa došao do dvoznamenkastog učinka.

Zubac je odlično krenuo za Clipperse protiv Indiana Pacersa, već u prvom poluvremenu imao je osam poena uz 3/3 iz igre, ali je u nastavku stao, pogodio tek dva bacanja i završio s deset poena, pet skokova, četiri asistencije i blokadom za 25 i pol minuta.

Clippersi su inače bili dosta sigurni kroz tri i pol četvrtine, Nicolas Batum je vrućom rukom s 32 poena i sedam trica vodio momčad koja je imala i 19 razlike, a na ulasku u posljednju dionicu i 14.

Pacersi se u četvrtoj vraćaju, ali nisu uspjeli ozbiljno zaprijetiti i doći na posjed zaostatka. Na kraju Clippersi slave u utakmici u kojoj su vodili stalno, a konačan rezultat je 139:133.

Osim Batuma, sjajan je bio i Reggie Jackson s 26 ubačaja te Marcus Morris s 21 uz osam skokova. Kod Pacersa je Caris LeVert ubacio 26 uz devet skokova, a Chris Duarte s klupe 24 te sedam skokova i šest dodavanja.

I Bojan Bogdanović nastupio je, no u posljednjem terminu večeri, onom za nas ranojutarnjem i bio je slab. Njegov Utah Jazz upisao je jedan od rijetkih poraza, i to od LA Lakersa koji su i sami u krizi.

LeBron James javno se ispričao navijačima i obećao da će Lakersi igrati bolje, a to su odmah ispunili u uzbudljivom susretu u kojem su do 101:95 pobjede stigli preokretom i serijom od 12 razlike u posljednjoj dionici.

LeBron je imao 25 poena uz po sedam skokova i asistencija, a ovaj put imao je dobru pomoć suigrača s četvoricom dvoznamenkastih, od čga su po 15 ubacili Russell Westbrook i Stanley Johnson, a 14 Malik Monk.

Kod Jazza je Mike Conley imao 20, Rudy Gobert 19 uz 16 skokova, a Bojan je za 32 i pol minute iz igre gađao loših 1/9 za pet poena, dva skoka i šest asistencija, što je ispod njegovog standarda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!