Tenis

Konjuh preokretom nakon velike borbe svladala Rogers i obranila čast hrvatskog ženskog tenisa

Matej Kačan • utorak, 18.01.2022.
Konjuh preokretom nakon velike borbe svladala Rogers i obranila čast hrvatskog ženskog tenisa

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh jedina se od hrvatskih predstvnica plasirala u drugo kolo Australian Opena. Ona je nakon tri seta preokretom svladala Shelby Rogers...

Hrvatski ženski tenis ipak neće ostati bez svih predstavnica na Australian Openu već nakon prvog kola. Nakon poraza Donne Vekić i Petre Martić, Ana Konjuh obranila je čast iznenađenjem u prvom kolu.

Konjuh je igrala protiv 22 mjesta bolje plasirane Shelby Rogers, 36. igračice svijeta i favoritkinje po kladionicama u ovom meču, ali hrvatska je tenisačica premostila to, kao i izgubljen prvi set za veliku pobjedu.

Ana je u meč krenula odlično i stigla je do 3:1 prednosti nakon breaka, ali Rogers odmah odgovara s dva uzastopna oduzeta servisa, i to sa samo jednim poenom Konjuh u ta dva servis gema. Bilo je to dovoljno za 6:4 u prvom setu.

I u drugi set Konjuh kreće jako dobro, u maratonskom drugom gemu prepunom izjednačenja i prednosti je iskoristila četvrtu break loptu za 2:0, a nakon što je Amerikanka odmah vratila, Konjuh se nije dala pokolebati.

Spasila je 30:40 pri 2:2, situaciju u kojoj bi se ponovilo isto iz prvog seta, a onda je napravila novi break za 4:2 i privela set kraju za 6:3.

U trećem setu ipak mnogo stabilnija igra i servisi na obje strane, Konjuh radi break za 3:2 i drži ga sve do 5:4 kad servira za meč. Imala je čak tri meč lopte, pri 40:30 i na dvije prednosti, ali Rogers preokreće momentum gema i sama stvara dvije break prilike na prednosti, od čega koristi drugu.

Činilo se da idemo prema tie-breaku, ali Konjuh u sljedećem gemu na servisu Amerikanke reagira odlično, uzima break bez izgubljenog poena i novi servis gem za meč odrađuje sigurno, opet bez izgubljenog poena.

Obje su tenisačice imale jako sličnu statistiku u svim važnijim kategorijama, slične postotke servisa i osvojenih poena, ali je Konjuh osjetnije bolja bila na returnu, kao i u ključnim trenucima te je napravila break više u meču.

U drugom kolu Konjuh čeka suparnicu, a to će biti kvalifikantica Caroline Dolehide ili 30. igračica svijeta Danielle Rose Collins.

Australian Open, prvo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska) - Shelby Rogers (SAD) 4:6,6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!