Rukomet

Šunjić: 'Sretni idemo u Budimpeštu, moto je gol po gol, obrana po obrana'

Matej Kačan • utorak, 18.01.2022.
Šunjić: 'Sretni idemo u Budimpeštu, moto je gol po gol, obrana po obrana'
Foto: Pixsell

Hrvatski reprezentativni vratar Mate Šunjić prokomentirao je dosad učinjeno na EP u Mađarskoj te je najavio drugi krug i selidbu u Budimpeštu...

Lijep utorak za hrvatsku rukometnu reprezentaciju. Situacija u skupini je riješena i slijedi selidba iz Szegeda u Budimpeštu pa drugi krug. Na odlasku iz Szegeda svoj sud o dosad napravljenom dao je Mate Šunjić.

"Jedno lijepo jutro jer smo ostvarili ono po što smo smo primarno došli, a to je plasman u drugi krug. Ekipa je dobro reagirala na sve probleme i tako smo se u startu i dogovorili. I stožer je dobro reagirao na sve nedaće i prenio to na ekipu i sad sretni i zadovoljni idemo u Budimpeštu."

Usprkos svim problemima zadržana je pozitiva i momčadski duh, a to je bio ključ uspjeha u skupini.

"Imali smo dogovor, kad imate ovakav stožer sve je lakše. Naravno, nitko nije očekivao da ćemo imati baš ovoliko problema i slučajeva i da ćemo svaki dan ostajati bez članova ekipe. No, ostali smo koncentrirani na rukomet i uspjeli."

Slijedi drugi krug, križamo se s Crnom Gorom i Danskom, a za početak ide susret protiv susjeda.

"Prvo Crna Gora pa Danska, zadržat ćemo se na Crnoj Gori za početak i samo za nju se pripremati, ove godine je moto 'Gol po gol, obrana po obrana, utakmica po utakmica'. Bit će to zahtjevna utakmica, pokazali su da imaju dobru ekipu i koheziju u grupi. Ja se nadam da ćemo mi ostati u istom sastavu i da ćemo se dobro pripremiti."

Ako dođe do četvrtfinala, Šunjić već ima željenog suparnika u toj fazi.

"Svatko može proći, mislim da bi dobro reagirali protiv Mađara bez obzira na domaći teren, možda bi njima bio pritisak igrati pred 20 tisuća navijača i ostvariti željeno polufinale. Mi bi tu bili da pokvarimo zabavu."

Kraj toliko pozitivnih slučajeva se očekuje i pokoji izlazak igrača iz izolacije i pojačanje za drugi krug.

"Uspjeli smo pokupiti Maru i Cindru, još ih je sedam po sobama i kućama pa svaki dan očekujemo pozitivne vijesti", završio je Šunjić.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!