Nogomet

St. Pauli šokirao dortmundsku Borussiju, Vušković miran s 11 metara u prolazu HSV-a

Branimir Korać • srijeda, 19.01.2022.
St. Pauli šokirao dortmundsku Borussiju, Vušković miran s 11 metara u prolazu HSV-a

Odigrana su četiri susreta osmine finala DFB Pokala, a veliko iznenađenje priredio je St. Pauli koji je upisao pobjedu protiv HSV-a...

Drugoligaš HSV s Marijom Vuškovićem cijelu utakmicu na travnjaku, upisao je prolaz u četvrtfinale zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca u gostima kod Kölna.

U 90 minuta pogodaka nije bilo da bi HSV poveo u drugoj minuti prvog produžetka golom Roberta Glatzela. Kada se činilo da će gosti proći dalje, dosuđen je kazneni udarac za Köln iz kojeg Anthony Modeste u 122. minuti poravnava. Odluka je pala s 11 metara gdje su gosti, uključujući i Vuškovića, bili precizniji.

U prvoligaškom dvoboju Bochum je preokretom eliminirao Mainz svladavši ga s 3:1. Gubio je Bochum 1:0 na odmoru golom Karima Onisiwa, ali u drugom dijelu s dva gola Miloša Pantovića te jednim Eduarda Lowena izborio je prolaz u četvrtfinale.

Najveće iznenađenje priredio je drugoligaš St. Pauli koji je izbacio dortmundsku Borussiju svladavši je s 2:1. Borussia je nastupila u najjačem sastavu, nije bilo kalkuliranja, ali nije ovo bio njen dan.

Domaćin je na poluvremenu vodio 2:0, prvo je Etienne Amenyido zabio za vodstvo, a onda je Axel Witsel autogolom povisio na 2:0. U drugom dijelu Erling Haaland brzo je smanjio, ali Borussia više od toga nije uspjela napraviti.

Cijelu utakmicu u domaćem dresu odradio je Jakov Medić.

DFB Pokal, osmina finala:
Köln - HSV 3:4 penali (1:1)
Bochum - Mainz 3:1
1860 München - Karlsruher 0:1
St. Pauli - Borussia Dortmund 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!