Košarka

Thompsonova najbolja partija od povratka za pobjedu, Towns donio Wolvesima slavlje u New Yorku

Matej Kačan • srijeda, 19.01.2022.
Thompsonova najbolja partija od povratka za pobjedu, Towns donio Wolvesima slavlje u New Yorku

Nakon vrlo bogatog programa za Dan Martina Luthera Kinga, u NBA ligi su večer kasnije odigrana samo dva susreta. Pobjede su otišle na stranu Minnesota Timberwolvesa i GS Warriorsa...

Drugu večer u nizu New York Knicksi poraženi su u svom Madison Square Gardenu. Nakon što su ih lako deklasirali Hornetsi, i Minnesota Timberwolvesi nastavljaju svoju dobru formu i borbu za doigravanje.

U dvoboju velikih serija i promjena vodstva, dvoboj ovih suparnika na kraju se sveo na posljednje sekunde susreta gdje je isplivala kvaliteta Karl-Anthony Townsa. On je zabio koš i dodatno bacanje 29 sekundi do kraja za 112:110 slavlje.

Posljednji napad dobio je Alec Burks za Knickse, ali je promašio tricu za pobjedu i Wolvesi skaču na 22-22 omjer sa šest pobjeda u posljednjih osam utakmica.

Towns je zaključio utakmicu s 20 poena i pet skokova, a prvo ime je bio Anthony Edwards s 21 ubačajem. 17 je dodao D'Angelo Russell. Kod Knicksa raspoložen je bio Evan Fournier s 27 poena te Julius Randle s 21 ubačajem, devet skokova i devet dodavanja.

U drugom dvoboju večeri nije bilo dramatike, momčad iz vrha Zapada lako se obračunala s momčadi iz donjeg doma Istoka. GS Warriorsi dočekali su Detroit te su ga svladali sa 102:86.

Od samog početka do kraja Warriorsi su kontrolirali susret, Pistonsi su vodili tek u početnim trenucima i do poluvremena je razlika bila i na 34 poena, a na odmoru je 66:38.

U drugom poluvremenu opuštanje i rotiranje za Stevea Kerra pa Pistonsi smanjuju do konačnih minus 16. Uspjeli su Warriorsi razigrati Klayja Thompsona koji je odigrao preko 20 minuta i ubacio je 21 poen, Andrew Wiggins dodao je 19, a Steph Curry 18 uz osam asistencija.

Kod Pistonsa je s klupe raspoložen bio Rodney McGruder s 19 ubačaja, dok je Hamidou Diallo dodao 16 uz čak 13 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!