Tenis

Martić u paru izborila drugo kolo Australian Opena

Matej Kačan • srijeda, 19.01.2022.
Martić u paru izborila drugo kolo Australian Opena

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Petra Martić razočaranje iz singla na Australian Openu popravila je pobjedom u prvom kolu konkurencije parova...

Nakon što je izbačena u prvom kolu ženskog singla na Australian Openu, Petra Martić imala je bolji uspjeh u konkurenciji parove gdje nastupa s Amerikankom Shelby Rogers.

Obje su tenisačice poražene u prvom kolu, Rogers je izbacila hrvatska predstavnica Ana Konjuh, pa su se u potpunosti mogle posvetiti parovima gdje su u prvom kolu izbacile Kaitlyn Christian i Lidziyju Marozavu.

Prvi set jako je uvjerljivo pripao Martić i Rogers, dva breaka za 3:1 i 4:1 bila su dovoljna za 6:1 u prvom setu za samo 32 minute. No, drugi set bio je čista suprotnost.

Mnogo velike borbe i dva preokreta, a na kraju tie-break. Krenule su Martić i Rogers breakom i povele s 2:0, ali Christian i Marozava odgovaraju s dva oduzeta servisa i čak pet osvojenih gemova u nizu.

Trebale su potom servirati za set pri 5:3, ali u maratonskom gemu od čak 16 poena Martić i Rogers uspijevaju napraviti novi break, a potom pri 6:5 i spasiti 0:40 i tri break, odnosno set lopte.

Ušlo se zato u trinaestu igru gdje je jedan mini-break, oduzet servis za 3:2 bio dovoljan za Hrvaticu i Amerikanku da uzmu set sa 7:4 za pobjedu.

U drugom kolu prijete 11. nositeljice Kichenok/Ostapenko koje prvo moraju preko kombinacije Golubić/Teichmann.

Australian Open, prvo kolo parova:
P. Martić/S. Rogers - K. Christian/L. Marozava 6:1, 7:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!