Košarka

Bryn Forbes iz Spursa u Nuggetse u razmjeni tri momčadi

Matej Kačan • srijeda, 19.01.2022.
Bryn Forbes iz Spursa u Nuggetse u razmjeni tri momčadi

Denver Nuggetsi su u svojoj borbi za što bolju poziciju u doigravanju doveli šutersku pomoć Nikoli Jokiću i društvu. Iz San Antonija u razmjeni stiže Bryn Forbes...

Druga veća razmjena dogodila se ove zime u NBA ligi, a kako se približavamo roku za poslove između ekipa, ove će vijesti biti sve češće. Denver Nuggetsi odlučili su pokriti rupu na bekovskim pozicijama dovođenjem Bryna Forbesa.

Dosadašnji bek Spursa tako ide u Colorado, a u razmjenu su se uključili i Boston Celticsi koji u San Antonio šalju Juancha Hernangomeza, a od Nuggetsa dobivaju Bola Bola i PJ Doziera.

Uključen je i jedan izbor na draftu, druga runda 2028. godine odlazi iz Denvera u Boston.

Forbes je jedan od boljih šutera u ligi, među igračima s preko 1000 pokušaja u prošle četiri sezone treći je po postotku uspješnosti pa se Nuggetsi nadaju da mogu poboljšati taj dio igre.

Boston se uključio jer ovim promjenama štedi 4.3 milijuna dolara i izbjegava porez na luksuz, a dobio je i izbor druge runde. Igrački neće dobiti mnogo jer Dozier je pokidao ligamente koljena i nema ga do kraja sezone, a i Bol je van stroja na tri mjeseca. Obojica su ovo ljeto slobodni igrači pa se Boston ne obvezuje na trajne ugovore.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!