Nogomet

Meksički nogometni savez uvodi oštre kazne za navijače s homofobnim ispadima

HINA, Matej Kačan • srijeda, 19.01.2022.
Meksički nogometni savez uvodi oštre kazne za navijače s homofobnim ispadima

Stalni problemi s homofobnim ispadima navijača i plaćanje kazni zbog istih natjerali su Meksički nogometni savez da uvede personalizirane ulaznice i oštre kazne za svakog navijača koji upotrijebi homofobni povik ili transparent...

U sklopu borbe protiv homofobije Meksički nogometni savez je navijačima koji će na utakmicama reprezentacije uzvikivati homofobne parole i razvijati transparente s takvim sadržajem zaprijetio petogodišnjom zabranom dolaska na stadione.

"Diskriminacija na tribinama je neprihvatljiva. Također, ne možemo igrati nogomet na praznim stadionima i zato pozivamo sve navijače da slijede naše naputke", izjavio je predsjednik Nogometnog saveza Yon de Luisa.

Još od SP 2014. u Brazilu među meksičkim navijačima se proširila praksa da vratara protivničke ekipe vrijeđaju homofobnim povicima. Zbog takvog ponašanja navijača u studenome je Meksički savez morao platiti Fifi kaznu od 100.000 švicarskih franaka, a reprezentacija mora igrati dvije utakmice pred praznim tribinama.

U savezu su odlučili obračunati se s takvim oblikom nesportskog navijanja, pa će ubuduće navijači pri kupnji ulaznica morati dati svoje osobne podatke, a pri ulasku na stadion morat će pokazati osobnu iskaznicu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!