Rukomet

Alilović: 'Tu sam praktički susjed i moja odgovornost i obaveza je bila pomoći'

Matej Kačan • srijeda, 19.01.2022.
Alilović: 'Tu sam praktički susjed i moja odgovornost i obaveza je bila pomoći'
Foto: Pixsell

Iskusni vratar Mirko Alilović vraća se u reprezentativni dres nakon četiri godine, a u najavi susreta protiv Crne Gore govorio je o situaciji s koronavirusom i o svom povratku...

Velika vijest u utorak je bila povratak u reprezentaciju Mirka Alilovića. Superiskusni vratar odazvao se pozivu Hrvoja Horvata nakon velikih problema s koronom te je u najavi utakmice sa Crnom Gorom kazao kako je spreman pomoći koliko može.

"Tu sam, vratio sam se na poziv. Situacija je takva, prvenstvo jee definitivno ludilo, proganja nas taj virus od početka priprema i vjerujem da smo promijenili dvoznamenkast broj igrača, ali vjerujem da će sad na tome ostati. Vidimo i druge reprezentacije koje imaju probleme, svi osim Skandinavaca, ali i njih će početi načimati."

Baš problemi s koronavirusom vratili su Alilovića koji je spremno uskočio čim se pokazala potreba.

"Ja sam tu nakon četiri godine, u kratkom roku je nešto teško iskemijati. Susjed sam tu u blizini i rekao sam da ću doći i pomoći koliko mogu, to je moja odgovornost i obaveza, još jednom obući sveti dres."

Za Mirka nema opasnosti od ispadanja iz kadra jer je nedavno prebolio koronavirus.

"Po drugi put sam bio zaražen, ali nisam imao simptome i nakon četiri dana sam dobio negativan test. Hvala Bogu nije bilo ništa kritično, kao i 99 posto slučajeva u ovom trenutku što je dobro, ali svi ti protokoli i karantene i nemogućnost obavljanja nekih osnovnih stvari otežavaju igračima boravak i pripreme. Ovo je totalno ludilo, ali treba se boriti s tim, izdržati i spremiti utakmicu što bolje iako ni ne znamo tko će nastupiti."

Kao gledatelj je pratio situaciju u skupini pa je i dao svoj sud o dosadašnjim igrama.

"Prva utakmica bila je s previše straha i respekta, ali u drugoj čista suprotnost. Hrabro, mirno i bez panike, mogu reći i iskusno od nekih igrača od kojih se to ne očekuje. Nije nas ponijela atmosfera i dobili smo najvažniju utakmicu, kasnije se protiv Ukrajine vidjelo da smo se opustili i da smo otpustili kočnice. Izdominirali smo, sigurno da bi pobjedom protiv Crne Gore raslo samopouzdanje i ambicije."

Par riječi i o suparniku u četvrtak.

"Crna Gora je ekipa gdje njihovi igrači igraju u sjajnim klubovima. Skup jako dobrih individualaca, ali su i jedna ekipa. Tu su, puni samopouzdanja, dobili su Slovence i okrenuli ih u zadnjim minutama. Naravno da traže svoju šansu, treba ih dobro pogledati i analizirati, ali mi smo Hrvatska i ja vjerujem da ne smijemo nikog podcijeniti, ali se i oni nas moraju bojati", rekao je Alilović.

FOTO: Miranda Čikotić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!