Rukomet

Brojčani pokazatelji: Mihić istrčao drugi najbrži sprint, Kay Smits na nestvarnom prosjeku

Mihaela Bradovski • srijeda, 19.01.2022.
Brojčani pokazatelji: Mihić istrčao drugi najbrži sprint, Kay Smits na nestvarnom prosjeku
Foto: Pixsell

Dosadašnji dio turnira nije izbacio nekog od hrvatskih igrača u vrh pojedinih statističkih kategorija, barem ne po dobrome. David Mandić zbog plavog kartona drži vrh po nedisciplini, a Zvonimir Srna mogao je biti jako visoko u obrambenom učinku, no nakon prve utakmice je bio pozitivan na koronavirus...

Na ljestvici najboljih strijelaca na vrhu se nalazi Nizozemac Kay Smits s 32 postignuta gola uz 78 posto uspješnosti te od toga s linije za sedam metara 13/13. Daleko je odmaknuo pratiteljima pa je tako drugoplasirani Austrijanac Sebastian Frimmel s 22 gola (12 iz sedmeraca) te trećeplasirani Litavac Aidenas Malasinskas s 20 golova.

S obzirom da su Austrija i Litva otpale, najbliži aktivni pratitelji su s po 20 golova Mikkel Hansen, Arkadiusz Moryto i Branko Vujović. Najbolji Hrvat je Ivan Martinović na diobi 19. mjesta sa 16 golova.

Smith ima nestvaran prosjek od 10.7 golova po susretu i uz mozak Nizozemske Luca Steinsa glavni je razlog ovako dobrog rezultata Nizozemske.

Što se tiče asistencija, tu je na vrhu trio u kojem je jedan već otputovao kući. Riječ je naravno o Josipu Periću iz Bosne i Hercegovine koji je jednako kao i Jim Gottfridsson i Luc Steins podijelio po 21 asistenciju.

Najbolji hrvatski asistent je Tin Lučin koji je s 12 asistencija na podjeli 13. mjesta.

Gledajući kombinirano pogotke i asistencije, veliki broj golova pomogao je Smitsu da je i tu na vrhu bez obzira na samo tri asistencije, te ima zbroj 35, što je i dalje za dva više od drugoplasiranih Gottfridssona i Malasinskasa.

Tin Lučin tu je na podjeli 17. mjesta s 14 golova i 12 asistencija što daje zbroj 26 koliko imaju u uglednom društvu i Mathias Gidsel, Mate Lekai i Omar Ingi Magnusson.

Što se tiče obrambenih igrača, u zbroju blokada i ukradenih lopti na vrhu je Valentin Porte, a sve bodove donijele su mu ukradene lopte. Hrvata nema među najboljima, a potencijal za to bio je Zvonimir Srna koji je odigrao samo jednu utakmicu i upisao tri osvojene lopte.

Na vrhu najnediscipliniranijih su David Mandić i Mihail Aljohin i to zbog plavih kartona, nisu ih mogli dostići niti primjerice Dmitro Horiha s crvenim kartonom i tri isključenja pa ni Adrian Sipos sa sedam isključenja.

Još jednom je poražavajuć pogled prema ljestvici vratara gdje je Mate Šunjić s 28 posto obrana na podjeli 15. mjesta, a Ivan Pešić s 20 posto obrana je tek 39. Hrvatski vratari skupili su ukupno 21 obranu što je skromnih sedam u prosjeku po susretu.

Na vrhu je Vincent Gerard s 33 obrane i visokih 42 posto, a odmah iza njega također s 33 obrane, ali 40 posto je Viktor Kireev.

Što se tiče sedmeraca Milan Bomaštar je na 100 posto, ali kvaka je u tome da je branio sam jedna, od onih koji su s realnijim učinkom tu je Niklas Landin s pet obrana iz osam upućenih udaraca.

Što se tiče ostalih zanimljivih podataka, najbrži šut ima Mikola Bilyk (140 km/h), Tin Lučin je tu 18. sa 134, najviše dodavanja Luc Steins (694, 99.6 posto točnih), Ante Gadža je deseti s 447 i samo četiri netočna. Najviše vremena na parketu proveli su Bjarki Mar Elisson i Mikita Vailupau s po 178 minuta (Čupić 21. sa 138 minuta), najviše je pretrčao Frimmel 15.11 kilometara (Čupić 28. s 10.59 kilometara), a najbrži je Dmitro Srtemenko (8.84 m/s) dok je drugi Lovro Mihić s 8.82 m/s.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!