Nogomet

Kramarićeve zasluge za jedini pogodak Hoffenheima, Freiburg ipak ide dalje

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 19.01.2022.
Kramarićeve zasluge za jedini pogodak Hoffenheima, Freiburg ipak ide dalje

Hrvatski nogometni reprezentativac Andrej Kramarić najzaslužniji je za jedini pogodak Hoffenheima u 1:4 (0:2) domaćem porazu od Freiburga u osmini finala Njemačkog kupa.

Kramarić, koji je odigrao čitav susret, uputio je u 53. minuti udarac prema gostujućim vratima iskosa s lijeve strane, a u očajničkom pokušaju ispucavanja s gol-linije pogodak je potvrdio domaći branič Schlotterbeck kojemu je stoga pripisan autogol kojim je Hoffenheim u tom trenutku smanjio na 1:2. No, do preokreta ipak nije došlo.

Inače, Freiburg je izgradio prednost od 2:0 u prvom poluvremenu pogocima Grifa (10, 36-11m), a nedugo nakon što su domaći smanjili Schade (55) je pogodio za 1:3, a konačni rezultat postavio je Demirović (68).

Četvrtfinale je izborio i Union Berlin koji je kao gost svladao svog gradskog rivala Herthu sa 3:2 (1:0). U prvom poluvremenu Union je poveo preko Voglsammera (11), da bi u nastavku u razmaku od samo šest minuta pala tri gola, od čega dva autogola. Prednost Uniona autogolom je povećao Stark (50-ag), ubrzo mu se revanširao Khedira (54-ag) pogodivši vlastitu mrežu za 1:2, ali samo dvije minute potom udarac Knochea (56) se od vratnice odbio u mrežu za 1:3. Konačni rezultat postavio je Serdar (90+5) u posljednjim sekundama dvoboja, ali bilo je prekasno za povratak Herthe.

Ranije u srijedu plasman u četvrfinale izborio je lanjski finalist RB Leopzig domaćom 2:0 (1-0) pobjedom protiv Hanse iz Rostocka, a hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol odigrao je čitav susret za RB Leipzig. Ka pobjedi domaće je pokrenuo Youssef Poulsen golom u 6. minuti, a prolazak je potvrdio bivši igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo u 82. minuti, samo nekoliko trenutaka nakon što je stupio na travnjak.

U drugom susretu igranom u istom terminu drugoligaš Hannover 96 je s uvjerljivih 3:0 (2:0) svladao Borussiju iz Moenchengladbacha. Dvostruki strijelac za Hannover bio je Beier (4, 51), a jedan gol je dodao Kerk (36-11m).

Hannover 96 je tako postao čak četvrti drugoligaš koji je izborio plasman među posljednjih osam, u utorak je Sankt Pauli senzacionalno izbacio branitelja naslova Borussiju Dortmund svladavši ju sa 2:1, Hamburger SV je nakon boljim izvođenjem 11-eraca kao gost izbacio Koeln, dok je Karlsruhe sa 1:0 nadigrao trećeligaša Muenchen 1860. U četvrtfinale se u utorak još plasirao i Bochum koji je na svom terenu sa 3:1 (0:1) bio bolji od Mainza 05.

Parovi četvrfinala bit će poznati u nedjelju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!