Tenis

Amerikanka ipak zaustavila Konjuh u drugom kolu

Matej Kačan • četvrtak, 20.01.2022.
Amerikanka ipak zaustavila Konjuh u drugom kolu

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh zaustavljena je u drugom kolu Australian Opena. Bolja od nje bila je Amerikanka, 27. nositeljica Danielle Rose Collins...

Ana Konjuh ipak nije uspjela nadvisiti još jednu Amerikanku bolje rangiranu od sebe pa svoj nastup na Australian Openu završava u drugom kolu. Bolja od Konjuh u dva seta bila je Danielle Rose Collins.

30. igračica svijeta i 27. nositeljica posao je odradila za sat i 21 minutu, a Konjuh je imala svoju priliku krajem prvog seta koju je propustila. Naime, Collins je otvorila s 3:0 i imala je 5:2 te servis za set.

No, Konjuh radi break za 5:4 spasivši dvije set lopte, ali onda na svom servisu odmah kiksa i dopušta Amerikanki da ipak uzme prvi set sa 6:4. Nakon toga nije bilo šanse, Collins je opet otvorila breakom i to je zadržala do 6:3.

Ipak, za Konjuh ovaj Australian Open ostaju vrijedni bodovi i prva pobjeda na Grand Slamu u nekoliko godina, dok će Collins u trećem kolu na veliko iznenađenje, Claru Tauson koja je u dva seta izbacila šestu nositeljicu Anett Kontaveit.

Australian Open, drugo kolo:
Clara Tauson (Danska) - Anett Kontaveit (Estonija, 6) 6:2, 6:4
D.R. Collins (SAD, 27) - Ana Konjuh (Hrvatska) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!