Ostali sportovi

Poraz odbojkaša Mladosti u Mariboru, djevojke slavile u Mađarskoj

Sportnet, Matej Kačan • četvrtak, 20.01.2022.
Poraz odbojkaša Mladosti u Mariboru, djevojke slavile u Mađarskoj
Foto: Pixsell

Odbojkaši i odbojkašice Mladosti imali su polovičan uspjeh u zadnjim obvezama MEVZA lige. Dok su djevojke ostvarile sjajnu pobjedu kod Vasasa, odbojkaši su poraženi u Mariboru...

Odbojkašice Mladosti revanširale su se igračicama Vasas Obude na porazu u prvom dijelu Srednjoeuropske MEVZA lige, pobijedivši u Budimpešti s 3-2 (23:25, 25:22, 25:19, 20:25, 15:13). Protiv Mađarica najučinkovitija u redovima mladostašica bila je korektorica Mika Grbavica s 27 poena, dok je Martina Šamadan napravila 22 (8 poena blokom!), a Josipa Marković 20 poena.

Na poziciji libera odigrala je Matea Smoljan, jer se standardna igračica Izabela Štimac na utakmici u ponedjeljak u Vukovaru ozlijedila. Trener Leonard Barić u sastavu je imao samo devet igračica.

Ipak, usprkos smanjenoj rotaciji, mladostašice su na kraju zasluženo slavile, imale 67 poena u napadu prema 58 suparnica te 15 blokova prema 10 Vasasa. Domaće su pak napravile 6 poena as servisima, prema tek jednom Mladosti (Marković), uz 25 neforsiranih pogrešaka, prema 30 Zagrepčanki, koje su imale 66 posto prijema servisa (Vasas 65 posto).

Mladostaši nažalost nisu uspjeli u Mariboru, poraženi su 1-3 (20:25, 20:25, 25:22, 23:25) od domaćeg Merkura. Korektor Boris Buša napravio je 25 poena, Silva Franca 15, a Kruno Nikačević 12. Osim u bloku (14-6), domaćin bolji u poenima u napadu (53-48) i servisu (9-5), a i napravili su manje neforsiranih pogrešaka (21-29). Prijem servisa i kod jednih i drugih loš, tek 36 posto.

"3-1 poraz, šteta za utakmicu. Protiv ovako vrhunske ekipe kasno je za uključiti se u utakmicu u drugoj polovici drugog seta, ali mislim da je od tada naša igra izgledala dobro. Šteta za prvi set i početak drugog, kasnije se teško vraćati", rekao je trener mladostaša Kruno Nikačević, pa nastavio:

"Mislim da smo pokazali dobru borbenost u nastavku, ona nas je vraćala kad tehničke stvari nisu funkcionirale i na kraju nam je malo nedostajalo odvedemo utakmicu u peti set, a tko zna što bi tamo bilo. Čestitke Mariboru, a mi se spremamo za sljedeću utakmicu gdje jurišamo na pobjedu."

Zadovoljna pobjedom djevojaka bila je Matea Smoljan:

"Jako sam sretna, pokazale smo da možemo iako nismo došle u punom sastavu. Ponosna sam na sve cure, borile smo se od početka do kraja. Mađarice su igrale jako dobro, ali smo mi pokazale da smo ekipa i da igramo jedna za drugu", kratko je kazala.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!