Ostali sportovi

Bakole se žali IBF-u, borba Yoke i Hrgovića u opasnosti

Matej Kačan • četvrtak, 20.01.2022.
Bakole se žali IBF-u, borba Yoke i Hrgovića u opasnosti

Borba za obveznog izazivača u IBF teškoj kategoriji između Tonyja Yoke i Filipa Hrgovića pod znakom je upitnika zbog problema s ugovorom Yoke i njegovih neispunjenih obaveza...

Premda je Tony Yoka službeno prihvatio poziv i izazov Filipa Hrgovića za borbu izazivača u IBF teškoj kategoriji, ta je borba sad u opasnosti zbog ostalih Yokinih obveza.

Naime, Yoka se 15. siječnja trebao boriti s Martinom Bakoleom, ali je borba odgođena, a ne otkazana zbog Covid restrikcija u Francuskoj. No, kad je Yoka dogovarao meč s Hrgovićem, informacija je bila da je meč protiv Bakole otkazan.

Bakolin tim zato se žali IBF-u i žele napismenu odluku o tome je li borba odgođena ili otkazana. Ako je odgođena, novi termin trebao bi biti 5. ili 12. ožujka.

Također, Bakolini odvjetnici IBF-u su poslali zahtjev da se donese odluka o tome da Yoka ne može u borbu s Hrgovićem zbog pravila da boksači pod obvezom ugovora ne mogu sudjelovati u ostalim IBF borbama dok se ugovor ne ispoštuje.

ESPN saznaje da će IBF odluku donijeti uskoro, a ko-promotori koji se brinu o Yokinoj karijeri kazali su da čekaju odluku organizacije.

"Sve stranke čekaju na odluku IBF-a kako bi vidjeli ide li meč Yoka - Hrgović dalje", kazali su iz Top Ranka.

Meč Yoka - Hrgović došao je na red nakon što su Hrgovića odbili Luis Ortiz i Joseph Parker, a Amerikanci već govore da je riječ o meču "dva najbolja teškaška prospekta u boksu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!