Ostali sportovi

Švicarska snowboarderica: 'Nisam kažnjena jer moram u izolaciju'

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 20.01.2022.
Švicarska snowboarderica: 'Nisam kažnjena jer moram u izolaciju'

Necijepljena 34-godišnja švicarska snowboarderica Patrizia Kummer ne smatra da je kažnjena time što mora proći obveznu trotjednu izolaciju u Kini uoči nastupa na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, a izjavila je da morala proći brojna veća iskušenja da bi se našla među putnicima na to natjecanje.

Olimpijska pobjednica iz Sočija 2014. već se tjedan dana nalazi u izolaciji u Pekingu, koja je obvezna za sve necijepljene sportaše koji će nastupiti na Igrama.

"Odlučila sam prošlog proljeća... Morala sam odlučiti hoću li primiti cjepivo ili ne. Na kraju sam iz osobnih razloga odlučila da to neću učiniti", izjavila je Kummer na konferenciji za medije.

Inicijalno joj ta odluka nije smetala u pripremama za Olimpijske igre, sve dok organizatori nisu donijeli odluku o obvezi odlaska necijepljenih sportaša u trotjednu izolaciju pri dolasku u Peking.

Za razliku od cijepljenih sportašica i sportaša, Kummer je zbog te odluke morala prilagoditi svoj raspored, otići prema Pekingu mnogo prije drugih i propustiti određeni broj pripremnih natjecanja.

"Kad sam u proljeće donijela odluku da se neću cijepiti, nisam ni sanjala da je ovakva izolacija moguća. No, ne mislim da sam kažnjena, jer sam od rujna znala što moram proći, ako želim nastupiti na Igrama", rekla je Kummer te dodala:

"Razumijem da sve zemlje žele zaštiti svoje ljude, jer živimo u doba pandemije i to je tako."

Kummer je rekla da se dobro nosi s izolacijom te da je uspjela trenirati u zatvorenom prostoru.

"Moramo se nositi s time, a ja to činim na svoj način. U redu je, dovoljno sam kreativna da mogu osmisliti dobre fizičke treninge", poručila je 34-godišnja Švicarka koja je prije osam godina u Sočiju osvojila zlato u paralelnom veleslalomu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!