Tenis

Kraj za Naomi Osaku, Azarenka sjajnim nastupom pregazila Svitolinu

Branimir Korać • petak, 21.01.2022.
Kraj za Naomi Osaku, Azarenka sjajnim nastupom pregazila Svitolinu

Odigrani su susreti trećeg kola tenisačica na Australian Openu u gornjem dijelu ždrijeba, a od turnira su se oprostile od zvučnijih imena Naomi Osaka i Elina Svitolina...

Peta nositeljica Grkinja Maria Sakkari bez većih problema izbacila je Ruskinju Veroniku Kudermetovu. Sakkari je ispustila svega pet gemova, a posebno dobro odradila je drugi set koji je dobila s glatkih 6:1. Kudermetova je imala velikih problema sa servisom, dosta je griješila i Sakkari je lako prošla dalje.

U velikoj borbi i dramatičnom dvoboju Amanda Anisimova slavila je protiv Naomi Osake. Osaka je propustila dvije vezane meč lopte kod 5:4 i nakon toga izgubila u tie-breaku s 10:8. Obje igračice imale su dosta break, prilika zajedno čak 18, a iskoristile su svaka po jednu.

Dosta se namučila i Španjolka Paula Badosa koja je također morala igrati tri seta protiv Marte Kostjuk. Badosa je dosta griješila i puno toga poklonila Ukrajinki koja je na kraju ipak propustila priliku za iznenađenje.

Seriju pobjeda nastavila je Madison Keys koja je izbacila Kineskinju Qiang Wang. U produženom tie-breaku trećeg seta Keys je odjurila na 8:0 i tu nije dopustila nikakvu šansu Wang.

Svega sat vremena trebalo je prvoj igračici svijeta Ashleigh Barty za pobjedu protiv Camile Giorgi. Barty je ispustila tek pet gemova i potpuno je nadigrala Talijanku koja nije iskoristila nijednu break loptu u meču.

Fenomenalan meč odigrala je Viktoria Azarenka koja je pregazila Elinu Svitolinu sa 6:0, 6:2. Svitolina je uhvatila samo dva gema i upisala jedan od težih poraza otkako je u vrhu svjetskog tenisa.

Australian Open, tenisačice, treće kolo:
Maria Sakkari (Grčka, 5) - Veronika Kudermetova (Rusija, 28) 6:4, 6:1
Amanda Anisimova (SAD) - Naomi Osaka (Japan, 13) 4:6, 6:3, 7:6(8)
Paula Badosa (Španjolska, 8) - Marta Kostjuk (Ukrajina) 6:2, 5:7, 6:4
Madison Keys (SAD) - Qiang Wang (Kina) 4:6, 6:3, 7:6(2)
Ashleigh Barty (Australija, 1) - Camila Giorgi (Italija, 30) 6:2, 6:3
Jessica Pegula (SAD, 21) - Nuria Parrizas-Diaz (Španjolska) 7:6(3), 6:2
Viktoria Azarenka (Bjelorusija, 24) - Elina Svitolina (Ukrajina, 15) 6:0, 6:2
Barbora Krejčikova (Češka, 4) - Jelena Ostapenko (Latvija, 26) 2:6, 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!