Rukomet

Horvat: 'Maknite Danskoj 13 igrača, a nama vratite sve naše i okolnosti bi bile drugačije'

Mihaela Bradovski • petak, 21.01.2022.
Horvat: 'Maknite Danskoj 13 igrača, a nama vratite sve naše i okolnosti bi bile drugačije'
Foto: Pixsell

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat priprema momčad za ono što slijedi, dvoboj protiv Danske...

Nakon poraza od Crne Gpore, Hrvatska se okreće novom protivniku, slijedi susret protiv Danske. Danci su veliki favoriti, ali Hrvatska će pokušati iznenaditi.

"Idemo utakmicu po utakmicu, sigurno da nas poraz boli, nije nam drago što smo izgubili, ali nalazimo se u specifičnoj situaciji gdje se treba stalno revidirati. Utakmica s Danskom već je pred vratima i treba se spremiti što bolje možemo i izvući iz ove ekipe ono što se može."

Danci nemaju toliko problema s pozitivnim testovima kao Hrvatska.

"Maknite Danskoj 13 igrača, a nama vratite sve naše i okolnosti bi bile drugačije, nema se tu što puno za dodati. Sigurno će biti jako teško igrati i morat ćemo biti maksimalno koncentrirani i na gornjim granicama na kojima možemo biti te u ovoj improvizaciji pružiti najbolju partiju što možemo."

Od početka Prvenstva sve se svodi na improvizaciju i Hrvatska nije odigrala nijednu utaklmicu u istoj postavi kao onu ranije.

"Četvrta utakmica i četiri različite postave, četiri različite obrane. Pokušavamo to krpati, ali improvizacija ne ide u nedogled. Mislim da to treba gledati s pozitivne strane da su to dečki koji su junački uskočili, došli su iz svojih klubova, ostavili svoje obitelji, neki odigrali utakmicu i zarazili se te se vratili doma u izolaciju deset dana. Te dečke ne treba gledati kroz poraz s Crnom Gorom već kroz ono što pružaju za Hrvatsku reprezentaciju. Normalno je da to onda izgleda na momente kao s Crnom Gorom jer su mnogi tu bez ijednog treninga."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!