Tenis

Veliki meč Marina Čilića, u četiri seta izbacio šestog igrača svijeta!

Branimir Korać • subota, 22.01.2022.
Veliki meč Marina Čilića, u četiri seta izbacio šestog igrača svijeta!

Marin Čilić u odličnoj formi ušao je u novu sezonu, a potvrdio ju je pobjedom protiv šestog igrača svijeta Andreja Rubljova što mu je donijelo mjesto u četvrtom kolu Australian Opena...

Nakon dva polufinala u Adelaideu, Marin Čilić dohvatio je i četvrto kolo Australian Opena. Nema dvojbe, sjajan ulazak u sezonu za Čilića koji je odigrao velik meč protiv Andreja Rubljova i upisao zvučnu pobjedu.

Rubljov je u meč ušao u statusu favorita, ali Marin je bio taj koji je vodio igru i bio bolji najvećim dijelom meča. Imao je manju krizu krajem trećeg seta kada je mogao dovršiti posao, dopustio je Rubljovu povratak, ali u četvrtom setu ponovno je bio pravi.

Marin je rano došao do prvog breaka u meču, poveo je s 4:1, no Rubljov je odgovorio i vratio se na 4:4. Čilić je ipak u završnici prvog seta još jednom oduzeo servis Rusu te sa 7:5 uzeo prvi set.

U drugom setu obojica su bili vrlo uvjerljivi na svom servisu i nisu dopustili protivniku ni najmanju priliku. Set je otišao u tie-break gdje je Marin bio mirniji i sa 7:3 izborio treći set.

I tamo je Čilić dobro krenuo. Odmah je došao do tri break lopte koje je Rubljov spasio, ali kod 1:1 Marin ipak dolazi do breaka. Mini meč loptu imao je na 3:1 kada je došao do 30:40, Rubljov se izvukao i nakon toga povezao dva breaka te uzeo set sa 6:3.

Uspio se Čilić pribrati između trećeg i četvrtog seta, mirno je nastavio i kod 2:1 napravio break. Do kraja meča Rubljov nije zaprijetio i Čilić odnosi pobjedu.

Marin je uz 55 posto ubačaja prvog servisa pogodio 24 asa pogodio je 55 winnera, što je 17 više od Rubljova i općenito je odigrao bolji meč.

Sada mu slijedi Kanađanin Felix Auger-Aliassime kojeg je svladao u sva tri dosadašnja međusobna dvoboja.

Australian Open, treće kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 27) - Andrej Rubljov (Rusija, 5) 7:5, 7:6(3), 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!