Rukomet

Alilović: 'Da su nam ovdje bili Duvnjak i Karačić, mislim da bismo pobijedili'

Branimir Korać • nedjelja, 23.01.2022.
Alilović: 'Da su nam ovdje bili Duvnjak i Karačić, mislim da bismo pobijedili'
Foto: Pixsell

Mirko Alilović vratio se u reprezentaciju i velikim obranama u prvom dijelu pomogao Hrvatskoj da se vrati iz ponora i uhvati priključak s Danskom.

Uvjeti nisu normalni, Hrvatska je nastupila u sasvim novom sastavu u odnosu na prošlu utakmicu i Mirko Alilović zahvaljuje se svim igračima koji se trufe i daju sve od sebe.

"U ovim uvjetima je jako teško igrati kada praktički ne možeš spojiti isti sastav dvije utakmice u nizu. To nam se događa od početka turnira koji sam početo kao navijač, a sada sam ovdje. Ludo je kako igramo i uspijevamo pronaći 16 igrača za jednu utakmicu. Želim čestitati ovim dečkima koliko su se borili i stvarali probleme jednoj Danskoj. Naravno, da su nam ovdje Duvnjak, Karačić, mislim da bismo pobijedili, ali ovo je dobar put za ove mlade dečke i pokazatelj kako trebaju igrati."

Nakon četiri godine ponovno je doživio pravu atmosferu s hrvatskim navijačima na tribinama.

"Budimpešta je blizu Hrvatskoj i lijepo je igrati u ovakvoj atmosferi. Hvala svima, u ovo doba s koronavirusom, teško je i riskantno putovati, ali znamo da ljudi u Hrvatskoj vole rukomet i iz dubine srca im hvala. Bio je užitak čuti sve te navijače nakon četiri godine."

Alilović smatra kako je prilika propuštena u prvom dijelu.

"Držali smo se u prvom poluvremenu, pokazali kako možemo igrati i imali smo priliku. Dva puta smo mogli povesti, nismo uspjeli. U drugom dijelu igrali su 7 na 6 onako kako igraju svjetski prvaci i jedna od najboljih reprezentacija u zadnjih par godina."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!