Tenis

Barty i dalje bez krivog koraka, Amerikanke iznenadile Badosu i Sakkari

Matej Kačan • nedjelja, 23.01.2022.
Barty i  dalje bez krivog koraka, Amerikanke iznenadile Badosu i Sakkari

Nedjelja je donijela četiri dvoboja ženske osmine finala Australian Opena. Prva nositeljica i favoritkinja za naslov Ashleigh Barty i dalje je na najboljem putu prema naslovu na domaćem terenu...

Ni nakon četiri meča na Australian Openu, Ashleigh Barty još nije napravila krivi korak ni izgubila set. Do savršenih 8-0 i četvrte pobjede za četvrtfinale Barty je došla protiv Amande Anisimove.

Sjajna američka tenisačica koja je izbacila Naomi Osaku i Belindu Bencic nije imala u sebi još jedno iznenađenje, Barty je bila sigurna sa 6:4 i 6:3. U prvom setu bio je dovoljan jedn break, dok je u drugom Barty okrenula 2:0 i s tri oduzeta servisa odjurila do 6:3.

U četvrtfinalu će igrati protiv još jedne Amerikanke, Jessice Pegule koja je načinila iznenađenje izbacivanjem pete nositeljice Marije Sakkari. Pegula je od početka djelovala kao bolja igračica na terenu, u prvom setu je imala break viška čak dva puta.

No, Grkinja se dvaput vraća te odlazi u trinaestu igru, ali tamo ne osvaja ni poen. Nakon tih 7:0, u drugom setu je Peguli bio dovoljan break za 3:1 kako bi stvorila prednost i pretvorila je u 6:3 i pobjedu.

Američko iznenađenje napravila je i Madison Keys. 51. igračica svijeta dosta je lako svladala osmu nositeljicu, Španjolku Paulu Badosu. Za samo sat i 11 minuta bilo je 6:3 i 6:1.

Keys u četvrtfinalu ide na Barboru Krejčikovu. Četvrta nositeljica nije dopustila iznenađenje te je s dvaput po 6:2 svladala Viktoriju Azarenku.

Australian Open, osmina finala:
Madison Keys (SAD) - Paula Badosa (Španjolska, 8) 6:3, 6:1
Barbora Krejčikova (Češka, 4) - Viktorija Azarenka (Bjelorusija, 24) 6:2, 6:2
Jessica Pegula (SAD, 21) - Maria Sakkari (Grčka, 5) 7:6, 6:3
Ashleigh Barty (Australija, 1) - Amanda Anisimova (SAD) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!