Tenis

Mladi Kanađanin nakon velike borbe zaustavio Marina Čilića u osmini finala

Branimir Korać • ponedjeljak, 24.01.2022.
Mladi Kanađanin nakon velike borbe zaustavio Marina Čilića u osmini finala

Marin Čilić nije izborio prolaz u četvrtfinale Australian Opena. Imao je lijepu priliku, vodio je veliku bitku protiv Felixa Auger-Aliassimea, ali je poražen u četiri seta...

Vrhunski tenis igrao je Marin Čilić u prva dva seta, uzeo je prvi, u tie-breaku izgubio drugi i tu je klackalica otišla na stranu Felixa Auger-Aliassimea koji je u nastavku meča igrao iznimno dobro.

Čilić može biti zadovoljan svojim nastupom na Australian Openu, dogurao je do osmine finala gdje je odigrao tijesan meč protiv potentnog mladog Kanađanina koji je u prošlom kolu održao pravu lekciju Danielu Evansu, 24. igraču svijeta, a kao uvertiru u Australian Open igrao je jako dobro na ATP kupu gdje je pobijedio Camerona Norrieja, Alexandera Zvereva i Roberta Bautistu Aguta.

Ovdje je Marin sjajno otvorio meč, prvi set bio je doktorski, dva breaka, potpuna kontrola i glatkih 6:2 uz agresivan i vrlo precizan tenis.

U drugom setu Kanađanin se počeo dizati i izgledao je sve bolje, kod 5:4 došao je do 15:40, Marin je spasio ukupno tri set lopte i izborio tie-break. Tamo je prvi do set lopte stigao Čilić, nije je iskoristio nakon čega je Auger-Aliassime s 9:7 uzeo set.

Nekako nakon gubitka seta u Marinovu igru uvukla se nesigurnost i počeo je više griješiti i treći set nikako nije bio dobar. Kanađanin ga je uzeo s duplim breakom sa 6:2 te odmah na startu četvrtog seta zaprijetio novim breakom.

Već u prvom gemu imao je Kanađanin 15:40, Čilić se izvukao i do tie-breaka obojica su čvrsto držali svoj servis. U 13. igri bio je dovoljan samo jedan mini break, Auger-Aliassime je osvojio prvi poen na servisu Čilića i do kraja seta nijedan više nije izgubio poen na svom servisu.

Marin je pogodio 24 asa uz osam dvostrukih servis pogrešaka i iskorištene obje break prilike. S druge strane Auger-Aliassime imao ih je čak 15 i iskoristio također dvije, a pogodio je i 22 asa. Čilić je imao i 61 winner i 60 neprisiljenih pogrešaka dok je protivnik imao 38 winnera i 31 neforsiranu.

Australian Open, osmina finala:
Felix Auger-Aliassime (Kanada, 9) - Marin Čilić (Hrvatska, 27) 2:6, 7:6(7), 6:2, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!