Košarka

Zadar s osmoricom lako kroz Pulu, Mavra 'out' do završnice Kupa?

Matej Kačan • ponedjeljak, 24.01.2022.
Zadar s osmoricom lako kroz Pulu, Mavra 'out' do završnice Kupa?
Foto: Pixsell

Branitelj naslova u Kupu Krešimir Ćosić, košarkaši Zadra plasirali su se u četvrtfinale svog najdražeg natjecanja, i to visokom pobjedom nad Pulom...

Novi četvrtfinalist Kupa Krešimir Ćosić su košarkaši Zadra, branitelji dvostrukog naslova i rekorderi Kupa s osam titula. Zadrani su samo dan nakon pobjede nad Šibenkom u HT Premijer ligi putovali u Pulu na dvoboj osmine finala.

Prvoligaš nije bio dorastao suparnik Zadru niti u situaciji kad su gosti imali samo osam igrača u zapisniku, a Vladimir Anzulović koristio je sve raspoložive i slavio s 36 poena razlike.

Osim početnih nekoliko minuta nije bilo rezultatske neizvjesnosti, brzo su Zadrani odjurili do prednosti oko 20 poena, dogodilo se to već početkom druge dionice i sve do kraja je odrađivanje posla.

Antonio Jordano krenuo je sa slabim šutom, ali se do kraja raspucao s 20 poena iz pet trica 18 je ubacio Pavle Marčinković, a 16 uz 11 skokova Trevor Thompson. Kod Pule je s 14 poena i sedam skokova prvo ime bio Nikola Ostojić.

Zadrani će u četvrtfinalu na Zabok na domaćem terenu, a tamo i u vjerojatnoj završnici na Final Fouru će po svemu sudeći biti bez usluga svog kapetana i MVP-a Kupa 2020., Dominika Mavre.

Mavra je propustio ligaški dvoboj sa Šibenikom te ovaj protiv Pule, službene riječi iz kluba nije bilo pa se sumnjalo na koronu ili pak odmor, ali saznajemo da je riječ o ozljedi zgloba koja će ga iz stroja izbaciti na oko mjesec dana.

Tomislav Buljan također je zaradio ozljedu zgloba, i to na dvoboju sa Šibenkom, ali ona je tek lakše prirode, dok je Domagoj Vuković već treću utakmicu izvan stroja, a nekolicina mlađih igrača već je u Kupu igrala za Jazine pa tu treba tražiti razloge kratke rotacije Zadra večeras.

Kup Krešimir Ćosić, osmina finala:
Pula 1981 - Zadar 60:96

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!