Nogomet

Gambija nastavlja s bajkom, domaćin izbacio hrabre Komore bez vratara i s desetoricom

Matej Kačan • ponedjeljak, 24.01.2022.
Gambija nastavlja s bajkom, domaćin izbacio hrabre Komore bez vratara i s desetoricom

Nakon dva dvoboja osmine finala afričkog Kupa Nacija u ponedjeljak, svoje mjesto u osmini finala izborili su Gambija koja je nastavila lijepu priču te domaćin Kamerun koji je izbacio osakaćene Komore...

Nogometaši Gambije nastavili su svoju bajku na Kupu Nacija te su priredili još jednu senzaciju, ovaj put u osmini finala protiv Gvineje. Musa Barrow bio je heroj Gambije pogotkom vrijednim četvrtfinala.

Premda je nedostajao sjajni Naby Keita i jedini strijelac ekipe na turniru Issiaga Sylla, Gvineja je svejedno bila favorit, ali Barrow je u 71. pogodio na asistenciju Bobba.

Osiguralo je to Gambiji četvrtfinale, a tamo će igrati protiv domaćina Kameruna koji nije dopustio iznenađenje protiv Komora. Hrabri otočani pružili su jako dobar otpor usprkos ogromnim problemima.

Naime, zbog ozljeda i koronavirusa Komori su ostali bez vratara pa je na gol stao lijevi bočni Chaker Alhadhur, a kao da to nije bilo dovoljno, već u sedmoj minuti Abdou je dobio crveni i ostavio Komore s desetoricom.

Kamerun je poveo preko Toka Ekambija u 29., a u 70. je na 2:0 povisio Aboubakar. No, Komori su ostali na životu pogotkom M'Changame, ali povratka i produžetaka nije bilo.

Afrički Kup Nacija, osmina finala:
Gvineja - Gambija 0:1
Kamerun - Komori 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!