Tenis

Marčinko i Prizmić upisali pobjede u dva seta za osminu finala

Matej Kačan • utorak, 25.01.2022.
Marčinko i Prizmić upisali pobjede u dva seta za osminu finala
Foto: Pixsell

Hrvatski teniski juniori Petra Marčinko i Dino Prizmić nastavljaju svoj put na juniorskom Australian Openu. Oboje su upisali pobjede i u drugom kolu, i to glatko u dva seta...

Petra Marčinko kao prva nositeljica ženskog juniorskog Australian Opena nastavlja put opravdavanja istog i puca na visoke ciljeve. Osmina finala je tu, a stigla je vrlo sigurnom pobjedom u drugom kolu.

Nakon nešto muke i tri seta protiv Blokhine u prvom kolu, Amerikanka Kayla Cross nije predstavljala pravu prepreku u drugom. Za samo sat vremena Petra je riješila posao s dvaput po 6:2.

Dobro je Marčinko krenula u prvom setu, napravila po break za 1:0 i 4:1, a onda brzo za 5:2 popravila izgubljeni servis gem prije i privela prvi set kraju. U drugom je spašavala break lopte u drugom i četvrtom gemu da bi zaključila s dva breaka i sigurnom pobjedom.

I Dino Prizmić bio je jako uvjerljiv. Hrvatski je junior u muškoj konkurenciji do osmine finala stigao preko Poljaka Borysa Zgole. 14. nositelj slavio je u dva seta i za sat i 14 minuta.

U prvom setu Prizmić je izdominirao s tri breaka i tek jednim izgubljenim gemom, dok je u drugom bilo nešto više borbe pa je spasio četiri break lopte u drugom gemu, napravio brek za 3:2 pa izgubio servis za 4:4, ali je još jedan break napravio z 6:4 i pobjedu.

Prizmić će u osmini finala imati težak posao protiv trećeg nositelja Adolfa Daniela Valleja, dok će Marčinko na Denislavu Gluškovu.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!