Nogomet

Senegal u kaotičnom susretu upisao pobjedu protiv Zelenortske Republike, ozljeda Manea

Branimir Korać • utorak, 25.01.2022.
Senegal u kaotičnom susretu upisao pobjedu protiv Zelenortske Republike, ozljeda Manea

Senegal je ostvario prolaz u četvrtfinale Afričkog kupa nacija pobjedom protiv Zelenortske Republike u susretu u kojem se u drugom poluvremenu najmanje igralo...

Puno toga izdogađalo se u dvoboju između Senegala i Zelenortske Republike, a u konačnici bilo je najmanje nogometa. Za kraj se nije proslavio niti alžirski sudac Benbraham koji je produžio utakmicu za samo pet minuta iako je bilo osam izmjena, puno gledanja VAR-a, pružanja pomoći, isključenja...

Već u 21. minuti Zelenortska Republika ostala je s igračem manje nakon što je isključen Patrick Andrade zbog nespretnog starta, no do odlaska na odmor Senegal nije uspio doći do pogotka.

Nakon desetak minuta igre u drugom dijelu novo isključenje. Žestok sudar izvan 16 metara Sadia Manea i vratara Vozinhe, obojica su bili žestoko uzdrmani, a Vozinha je zaradio isključenje.

Mane je ostao na travnjaku i pogodio u 63. minuti vrlo lijepo za vodstvo iako je i kod tog gola bilo dosta pregledavanja snimke jer je bilo naguravanja pred golom.

Mane je još uvijek bio ošamućen od starta Vozinhe te je ipak napustio igru u 70. minuti, a značajno brojčano jači Senegal u 92. minuti došao je do drugog pogotka preko Bambe Dienga za konačnih 2:0 i prolaz u četvrtfinale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!