Košarka

Zubac dosta loš u suludoj pobjedi i preokretu Clippersa

Matej Kačan • srijeda, 26.01.2022.
Zubac dosta loš u suludoj pobjedi i preokretu Clippersa

Hrvatski centar Iivca Zubac imao je noć za zaborav kod LA Clippersa koji su s njim na aklupi napravili ogroman preokret protiv Washingtona...

Najveći posao i šok minule NBA večeri odradili su LA Clippersi koji su u gostima svladali Washington Wizardse. Nije sama pobjeda šok, već manira u kojoj su Clippersi do nje došli, nadoknadivši čak 35 poena minusa.

Vodio je Washington u prvom poluvremenu i sve mu je polazilo za rukom, ali u drugom dijelu kreće ludnica Clippersa predvođenih Lukeom Kennardom koji je na spektakularan način završio posao.

U posljednjih devet sekundi zabio je čak sedam poena i sam preokrenuo rezultat i pobjedu. Prvo je zabio tricu, a 1.9 sekundi do kraja je zabio novi šut za tri poena, ovaj put pod prekršajem, a ni s linije nije razočarao.

Ovaj poraz, četvrti u nizu za Wizardse bacio ih je na 23-25 i na 13-22 su od sjajnog početka s 10-3. Clippersi imaju isti broj poraza uz pobjedu više, ali oduševljava kako dobro igraju i preokreću bez dvije najveće zvijezde.

Kennard je susret zaključio s 25 poena, osam skokova i šest asistencija. Amir Coffey zabio je 29, a Isaiah Hartenstein i Terance Mann po 16.

Ivica Zubac je razočarao, jedan je od trojice iz petorke uz Jacksona i Batuma koji su prikovani na klupu nakon očajnog prvog poluvremena i susret je završio s dva poena (0/5 iz igre, 2/4 bacanja) uz četiri skoka i dvije asistencije za samo 12 minuta igre.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!