Tenis

Swiatek preokretom do polufinala, Collins bolja od Cornet

Matej Kačan • srijeda, 26.01.2022.
Swiatek preokretom do polufinala, Collins bolja od Cornet

Doznali smo i druge dvije polufinalistice ovogodišnjeg Australian Opena. Među četiri najbolje plasirale su se Amerikanka Danielle Rose Collins i Poljakinja Iga Swiatek...

Sedma nositeljica, Poljakinja Iga Swiatek bila je velika favoritkinja u četvrtfinalu protiv Kaije Kanepi koja je 115. igračica svijeta, ali je do pobjede stigla dosta teže.

Estonka je sjajno krenula u meč, uzela je prvi set sa 6:4, a u drugom je nadoknadila 4:1 za Swiatek i break manjka za ulazak u trinaestu igru. Tamo je ipak Swiatek došla do 7:2, Kanepi kreće padati i Poljakinja u trećem setu s lakih 6:1 dolazi do pobjede.

To će joj biti drugo polufinale na Grand Slamu, nakon što je 2020. osvojila Roland-Garros. U polufinali će opet biti velika favoritkinja jer igra protiv 27. nositeljice Danielle Rose Collins.

Amerikanka je u dvoboju ugodnih iznenađenja turnira u dva seta bila bolja od Francuskinje Alize Cornet, 61. igračice svijeta. U prvom setu Cornet se vratila s 4:1 do 5:5, ali onda opet gubi servis i set sa 7:5.

Drugi set bio je mnogo glađi, Collins otvara s dva breaka i 5:0 te dovršava posao vrlo lako za 6:1 i svoje drugo polufinale u Melbourneu i Grand Slamu uopće, nakon onog 2019.

Australian Open, četvrtfinale:
Danielle Collins (SAD, 27) - Alize Cornet (Francuska) 7:5, 6:1
Iga Swiatek (Poljska, 7) - Kaia Kanepi (Estonija) 4:6, 7:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!