Nogomet

Jurlina: 'Ako ne pobijedimo Slovačku, niti ne zaslužujemo igrati u četvrtfinalu'

Branimir Korać • srijeda, 26.01.2022.
Jurlina: 'Ako ne pobijedimo Slovačku, niti ne zaslužujemo igrati u četvrtfinalu'
Foto: Pixsell

Hrvatska futsalska reprezentacija izgubila je od Rusije (0:4) u drugoj utakmici na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj, ali poraz nije ostavio traga na izabranicima Marinka Mavrovića.

Uostalom, Hrvatska još uvijek sve ima u svojim rukama uoči odlučujuće utakmice za plasman u četvrtfinale, protiv Slovačke ove subote u Groningenu.

"Poraženi smo 0:4, možda je rezultat malo preizražen, ali nije sramota izgubiti od tako dobre momčadi, kao što je Rusija. Uostalom, već smo u prvoj minuti dobili crveni karton, koji je poljuljao naše planove pa je u nastavku bilo jako teško igrati. Borili smo se, imali neke prilike, ali moramo biti iskreni i realni, Rusi su nas nadigrali i natrčali, bili su bolji u svim segmentima igre", kaže Josip Jurlina, koji je bio jedna od svijetlih točaka u porazu.

"Zahvaljujem izborniku što je pohvalio moju igru, ali malo mi to znači kad smo izgubili utakmicu. To su mi prve minute na Euru, moj debi na velikom natjecanju za A reprezentaciju, bio mi je gušt igrati, iako na kraju rezultat nije bio onakav kakav smo očekivali."

Josip je bio dijelom hrvatske U-19 reprezentacije koja je na Europskom prvenstvu 2019. godine u Litvi osvojila srebrnu medalju. Sličnosti i razlike?

"Ovo je ipak puno viša razina, ali pamtim taj Euro kao lijepo iskustvo. Došli smo kao autsajderi, a na kraju smo igrali u finalu. Vjerujem da se takva priča može dogoditi i na ovom Euru, zašto ne? Ne treba se vraćati na poraz od Rusije, okrenuti smo utakmici protiv Slovačke, moramo pobijediti i plasirati se u četvrtfinale, što i jest naš primarni cilj na Euru. A poslije toga… Sve je moguće."

Hrvatskoj je na ruku išao remi Poljaka i Slovaka, što znači da će za plasman u četvrtzavršnicu biti dovoljan i bod u zadnjoj utakmici u skupini.

"Ne znam je li to dobro ili loše, nikad ne možeš igrati na remi. Imamo dovoljno vremena za odmor, maksimalno ćemo se pripremiti, detaljno analizirati igru Slovaka i idemo na pobjedu. Ako ne pobijedimo, onda niti ne zaslužujemo igrati u četvrtfinalu", zaključio je Jurlina.

AUTOR: Hrvatski nogometni savez

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!