Rukomet

Horvat: 'Pokazali smo srce i koliko nam je stalo do dresa, dečki nisu štedjeli zdravlje'

Branimir Korać • srijeda, 26.01.2022.
Horvat: 'Pokazali smo srce i koliko nam je stalo do dresa, dečki nisu štedjeli zdravlje'
Foto: Pixsell

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat podsjeća na sve ogromne probleme koji su kumovali u velikoj mjeri i hrvatskom rezultatu na ovom Euru...

Hrvatska nije uspjela ostvariti jedan od ciljeva koje si je postavila uoči ovog susreta, upisala je remi 28:28 što nije dovoljno za skok na ljestvici na sedmo mjesto.

"Bitno je da smo se do kraja borili. Glavni cilj je bio osigurati to osmo mjesto, crveni karton Srne nas je malo poremetio, ali ostali smo ispred Nizozemske i Crne Gore iako nismo dohvatili to sedmo mjesto", istaknuo je Hrvoje Horvat.

Ovo Prvenstvo bilo je sve samo ne normalno, koronavirus je napravio totalni kaos.

"Borili smo se sa svim i svačim, taj koronavirus je radio probleme cijelo Prvenstvo. Pokazali smo srce i koliko nam je stalo do dresa, dečki nisu štedili zdravlje, vodiš na Euru ekipu koju nikada u životu nisi trenirao, to se ne događa ni u klubovima."

Horvat stoji pri svom prvotnom popisu, bili su to igrači kojima je u tom trenutku najviše vjerovao.

"Znali smo mlade igrače koji dolaze i da tu treba iskusnih kao Dule, Čupić i Cindrić, sada su isplivala dodatna imena, ali da je došlo i novih 16 opet bi netko isplivao. Tada smo napravili popis kojem smo vjerovali."

Horvat se još jednom zahvalio svima koji su naknadno doputovali u Mađarsku.

"Svi koji su uletavali su veliki heroji, pokazali su karakter i pomogli u nemogućim uvjetima. Trebaš doći zdrav u žarište korone, odigrati utakmicu i vratiti se bolestan. Lučin je iskoristio minute, Jelinić, Srna, Martinović je jako popravio obranu. Imamo bazu i na dobrom smo putu."

Horvat vjeruje kako se Hrvatska može vratiti s Olimpijskih igara u Parizu s odličjem oko vrata.

"Svaka škola košta, svjesno smo ušli u uvođenje mladih i napravili smo dobru stvar za budućnost. Mislim da sada svi mogu vidjeti da se možemo vratiti iz Pariza s medaljom oko vrata. Sustav je postavljen da jednako rade i kadeti i juniori da kada dođu u seniore da znaju kako se radi. Bez podrške svih igrača i ljudi iz Saveza, ne bi izdržali ovako dugo i borili se do kraja."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!