Rukomet

Metličić: 'Hrvatska reprezentacija treba prestati biti poligon za testiranje i razvijanje igrača'

Branimir Korać • četvrtak, 27.01.2022.
Metličić: 'Hrvatska reprezentacija treba prestati biti poligon za testiranje i razvijanje igrača'
Foto: Pixsell

Pero Metličić, Drago Vuković i Goran Šprem bili su vrlo kritični po pitanju izbora igrača i šaranju u izborima kada je hrvatski rukometna reprezentacija u pitanju...

Pero Metličić još jednom je izrazio svoj stav o pozivanju igrača nauštrb nekih koji su bolji, a "prestari" su. Metličić je u RTL-ovoj emisiji izjavio kako uvijek trebaju igrati najbolji.

"Hrvatska reprezentacija treba prestati biti poligon za testiranje i razvijanje igrača. Igrači se razvijaju u klubovima, u reprezentaciji trebaju igrati najbolji i najspremniji. I točka. Mislim da je to ono najvažnije i najbitnije nebitno ima li on 38 ili 20 godina. Sada je na izbornicima da procijene tko su ti igrači. To je jedini pravi put, bez obzira na godine. Bilo je igrača koji su igrali s 38 godina, evo Karabatić najbolji primjer. Ako je spreman, motiviran, zašto ne, dapače. Moraju postojati kriteriji, u reprezentaciju se mora teško ući, a još teže izaći. Pogledajte Francuze, Dance, ne mijenjaju oni previše toga. Postoji nekakav sustav i red i to je ono najvažnije. I kada toga bude, Hrvatska će se opet vratiti tamo gdje joj je mjesto, a sada smo u laganoj rupi."

Da godine ne treba gledati s njim se slaže i Drago Vuković.

"To se poremetilo, ispada da svatko može igrati u reprezentaciji. Ne možemo govoriti o pomlađivanju reprezentacije, a debitiraju ljudi s 29-30 godina, a unazad 15 godina kada si već blizu 30 već si star i već lagano otpadaš iz reprezentacije. Mi te godine trebamo maknuti, trebaju igrati najbolji pa makar oni imaju 35-36 godina ako u tom trenutku nemaš boljeg igrača od njega."

Goran Šprem je na istom tragu i također poručuje kako treba prestati s nasilnim pomlađivanjima.

"Ta fama o pomlađivanju se već dugo vrti kod nas, a kada uđe u reprezentaciju netko s 30 godina, onda to nije pomlađivanje. Ne smatram da se bilo što treba raditi na silu pa tako ni pomlađivanje. U reprezentaciju se teško ulazi, a još teže ispada. Kod Francuza stalno netko ulazi, ali taj onda ostane. Mi sve to radimo nekako u paketima."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!