Rukomet

Jović: 'Ako pozivamo ovakve igrače kao sada, onda je naša realnost osmo mjesto'

Branimir Korać • četvrtak, 27.01.2022.
Jović: 'Ako pozivamo ovakve igrače kao sada, onda je naša realnost osmo mjesto'
Foto: Pixsell

Božidar Jović oštro i bez dlake na jeziku komentirao je nastup Hrvatske na Europskom prvenstvu. Jović također zaziva da u reprezentaciji moraju igrati najbolji...

Božidar Jović u RTL-ovoj emisiji podsjetio je kako je Hrvatska mogla i s boljom postavom otputovati na Europsko prvenstvo.

"Vratit ću se na Szeged kada nas je uhvatila korona, tada je pozvan Musa. Da budemo realni, Musa je konsolidirao obranu i imali smo na toj utakmici možda i jednu od najboljih obrana na Prvenstvu. Je li korona u toj utakmici dobro donijela nama ili Srbima?"

"Prije Prvenstva Tin Lučin je bio naš peti izbor na lijevom vanjskom, a stjecajem slučaja Tin Lučin je došao i pokazao što može i kako može. Znači stručni stožer ga ovdje nije vidio, da se ne lažemo. Jelinić je bio tek treći izbor na lijevom krilu, Marić nije bio u nikakvim kombinacijama da dođe na Prvenstvo, ali zbog korone je došao. Načinović je otišao s priprema jer nije bio propisno cijepljen i nije bio u kombinacijama za dolazak. Mateo Maraš je bio treći izbor na desnom vanjskom, no svi ti igrači su došli i pokazali da mogu."

Jović se dodirnuo i komentara Line Červara kojem nije sjelo zazivanje Šege, Karačića, Štrleka i nekih koji nisu bili pozvani.

"Opet ponavljam, u hrvatskoj reprezentaciji moraju igrati najbolji. Gospodin Lino Červar koji je zadužen za struku u Hrvatskom rukometnom savezu izjavio je nećemo plakati za 36-godišnjakom, a na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj igrao je Igor Vori s 38 godina. Je li igrao zato što je mlad i perspektivan ili zato što je najbolji? Tada je igrao. Mi si ne možemo priuštiti taj komfor da pomlađujemo ekipu s 30-godišnjacima, mi moramo pozivati najbolje igrače. Ako pozivamo ovakve igrače kao što su sada igrali, onda je naša realnost osmo mjesto."

Jović traži od bSaveza da razmotri put kojim je reprezentacija krenula.

"Što je naša realnost onda na idućem Prvenstvu? Hoćemo li se uopće plasirati na Svjetsko prvenstvo, sada je već upitnik. Ako se plasiramo, moramo napraviti rezultat da bi se uopće borili za dalje. Hrvatska reprezentacija je od osamostaljenja uvijek išla na medalju. I te alibi priče osmo mjesto je dobro, 15. na SP-u je dobro, nas će voditi k tome da igramo derbi s Litvom, Belgijom, Ciprom. Neka se što prije ljudi u Savezu sastanu, neka što prije razmotre kako dalje jer ovaj put evidentno nije dobar."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!