Košarka

Bogdanović se vratio jednoznamenkastim učinkom, Zubac popravio brojke

Matej Kačan • četvrtak, 27.01.2022.
Bogdanović se vratio jednoznamenkastim učinkom, Zubac popravio brojke

Hrvatski košarkaši Bojan Bogdanović i Ivica Zubac igrali su sinoć za svoje NBA momčadi ostvarivši polovičan učinak, ali nijedan nije prešao granicu dvoznamenkastih poena...

Premda Utah Jazzeri i dalje muku muče s izostancima i ozljedama, na terene se barem usprkos problemu s prstom lijeve ruke vratio Bojan Bogdanović.

On je odigrao 33 minute u susretu u kojem Jazz ipak nije imao šanse i poražen je od prve momčadi lige, Phoenix Sunsa koji su sa 105:97 stigli do osme pobjede u nizu i produženja sjajne serije.

Vratili su se i Mike Conley i Joe Ingles, ali i dalje nema Donovana Mitchella ni Rudyja Goberta pa je Sunsima protiv takvih Jazzera dovoljna u napadu bila briljantna partija Devina Bookera.

On je ubacio 43 poena uz 12 skokova, a uz njega još je raspoložen bio Chris Paul s 21 poenom i pet asistencija. Bogdanović je na drugoj strani šutirao slabih 3/13 i skupio je sedam poena uz tri skoka i asistenciju.

Jordan Clarkson s klupe je imao 26 poena, dok je Conley ubacio 16 uz 10 asistencija. Također 16, ali uz 11 skokova imao je Hassan Whiteside za osmi poraz u posljednjih deset susreta Jazza.

Nakon grozne partije protiv Washingtona u utorak, ipak se Ivica Zubac nešto oporavio i pružio je bolje brojke u pobjedi nad Orlando Magicom od 111:102 koja Clipperse smješta na polovičan 25-25 omjer.

Neviđeni povratak i pobjedu nad Wizardsima Clippersi su potvrdili ipak mirnijom pobjedom nad Orlandom od devet razlike, ali koja je također stigla preokretom u zadnjoj dionici na pogon Lukea Kennarda i Amira Coffeyja.

Junak dvoboja protiv Wizardsa imao je 17 poena uz pet skokova, Coffey je ubacio 19 uz šest skokova i pet asistencija. Još trojica su bila dvoznamenkasta, dok j Zubac za 22 i pol minute iz igre imao 3/8 uz dva bacanja za osam poena, sedam skokova, dvije asistencije i ukradenu loptu.

NBA:
Orlando - LA Clippers 102:111
Utah - Phoenix 97:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!