Tenis

Sjajna Marčinko u dva seta do polufinala Australian Opena!

Matej Kačan • četvrtak, 27.01.2022.
Sjajna Marčinko u dva seta do polufinala Australian Opena!
Foto: Pixsell

Sjajna Petra Marčinko i dalje bez krivog koraka ide prema velikom uspjehu na juniorskom Australian Openu. Ona je u dva seta svladala srpsku predstavnicu i ušla u polufinale...

Mlada hrvatska tenisačica Petra Marčinko nastavlja dominirati Australian Openom. Marčinko je kao prva nositeljica suvereno došla do polufinala, opet ne izgubivši set.

Na suprotnoj strani u polufinalu je stajala srpska predstavnica Lola Radivojević koja je dobar otpor pružila u prvom setu, ali je Marčinko pokazala kvalitetu i uzela je prvi set preokretom.

Imala je Radivojević nakon ranog breaka 4:2 u prvom setu, ali do kraja će osvojiti tek sveukupno tri gema. Marčinko je oduzela dva servisa do kraja prvog seta i uzela ga sa 7:5 pa izdominirala drugi set.

Tamo je break za a 3:1 bio dovoljan za odvajanje, a posao je potvrđen i dovršen drugim breakom za 6:2 i veliku pobjedu. U polufinalu ćee igrati protiv 13. nositeljice Liv Hovde.

Nakon toga Marčinko je na teren izašla i u polufinalu parova, ali je tamo za dlaku sa svojom partnericom JC Svendsen ostala bez finala. Bolje od Marčinko i danske tenisačice bile su Kayla Cross i Victoria Mboko.

One su prvi set uzele u teškom tie-breaku s 8:6 nakon 47 minuta igre, a drugi set lako pripada Hrvatici i Dankinji s 6:2. Ušlo se u produženi tie-break u trećem setu, a tamo nakon 2:0 za Marčinko i Svendsen, suparnice rade veliku seriju.

S dvaput po tri poena u nizu Cross i Mboko dolaze do 6:3 i to je prednost koju Marčinko i Dankinja više nisu nadoknadile. Jednom su mini-breakom došle do 7:6, ali odmah potom gube servis i zadnje nade pa Cross i Mboko u finale idu s 10:7.

Australian Open, juniorke:
Četvrtfinale singla:
Petra Marčinko (Hrvatska, 1) - Lola Radivojević (Srbija) 7:5, 6:2

Polufinale parova:
P. Marčinko/JC Svendsen (2) - K. Cross/V. Mboko 6:7, 6:2, 7:10

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!