Nogomet

Favoriti odnijeli pobjede u nastavku CONCACAF kvalifikacija za SP

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 28.01.2022.
Favoriti odnijeli pobjede u nastavku CONCACAF kvalifikacija za SP

Nogometne reprezentacije Kanade, SAD i Meksika korak su bliže plasmanu na Svjetsko prvenstvo 2022. godine nakon što su ostvarili pobjede u susretima devetog kola CONCACAF kvalifikacija.

Kanada je na gostovanju pobijedila Honduras s 2:0, Sjedinjene Države su na svom terenu pobijedile El Salvador s 1:0, dok je Meksiko kao gost porazio Jamajku s 2:1.

Golove u pobjedi Kanade, koja se vratila prvo mjesto ljestvice, zabili su Denil Maldonado (10-ag) i Jonathan David (73).

Sjedinjene Američke Države nisu pružile dojmljivu izvedbu protiv El Salvadora, a pogodak odluke zabio je branič Antonee Robinson u 52. minuti.

Meksiko je u Kingstonu gubio s 0:1 manje od 10 minuta prije kraja susreta, no uspio je okrenuti rezultat ostvarivši važnu pobjedu.

Domaćin je u posljednjim trenucima prvog dijela ostao s igračem manje nakon što je isključen Damion Lowe, no Jamajka je ipak povela u 50. minuti preko Daniela Johnsona. Meksiko je uspio izjednačiti u 82. minuti golom Henryja Martina, a pobjedu gostima donio je Alexis Vega u 84. minuti.

Kanada je na vrhu ljestvice sa 19 bodova, jedan više od Sjedinjenih Država, dok je Meksiko treći sa 17 bodova.

Tri prve reprezentacije će se kvalificirati na SP, a četvrtoplasirana ekipa, trenutno Panama sa 14 bodova, ide u interkontinentalno doigravanje.

REZULTATI:
SAD - El Salvador 1:0
Jamajka - Meksiko 1:2
Honduras - Kanada 0:2
Kostarika - Panama 1:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!