Nogomet

Osječani spremni za Slaven Belupo: 'Formula je da kao i u ovih godinu i pol dana pružimo maksimum na terenu'

Sportnet, Branimir Korać • petak, 28.01.2022.
Osječani spremni za Slaven Belupo: 'Formula je da kao i u ovih godinu i pol dana pružimo maksimum na terenu'

Osijek dočekuje Slaven Belupo u prvom susretu nastavka sezone. Očekuje se dobra utakmica u koju Osijek ulazi kao favorit, ali i bez Nenada Bjelice...

Odbrojavanje do nastavka sezone u HT Prvoj ligi je završeno, Bijelo-plavi su u subotu od 15 sati domaćini Slaven Belupu u utakmici u kojoj će biti bez trenera Nenada Bjelice koji će izostati zbog smrtnog slučaja u obitelji. To je i razlog zbog kojeg je prvo proljetno kolo najavio njegov pomoćnik Nino Bule koji će zajedno s Rene Pomsom voditi subotnju utakmicu.

"Formula je da kao i u ovih godinu i pol dana pružimo maksimum na terenu. Sa Slaven Belupom imamo iskustva igranja, znamo koliko ih je teško bilo proći u kupu, tako i sada očekujemo izuzetno zahtjevnu utakmicu. Svi klubovi su prošli pripreme, pokušali se pojačati i nimalo se ne zavaravamo stanjem na tablici našeg suparnika. Igrat će bez opterećenja, bez noža koji im figurativno visi nad glavom. I Nenad i svi mi skupa u stožeru tražimo samo stopostotni angažman po pitanju energije, htijenja i svih zadataka koje stavimo pred njih. Oni su to jako dobro radili i nastavit će raditi jer samo tako i znamo", rekao je Bule.

Upitnik vezan uz ogled s Farmaceutima odnosi se na desni bok koji je upražnjen ozljedom Bartoleca i kartonima Miloša. Opcija su neki od središnjih braniča ili neki od igrača sa suprotnog boka.

"To su stvari koje ne možete predvidjeti niti na njih utjecati. Ozljeda se Bartolecu dogodila u nezgodno vrijeme, želimo mu brzi oporavak i da se vrati još bolji i jači. Dok se Bartolec ne oporavi naći ćemo rješenje. Kroz zadnji tjedan pred početak prvenstva svi igrači su spremni izuzev ozlijeđenih Bartoleca, Nejašmića i Jugovića, te kartoniranog Miloša. Svi ostali su spremni i motivirani, pun je tank energije i imamo dobar kadar jer smo se u ovom prijelaznom roku jako dobro pojačali."

Nino Bule nije propustio naglasiti važnost kvalitetnog ulaska u proljetni dio sezone.

"Ulazak u proljetni dio sezone je jako bitan, imamo jako dobar rezultat s obzirom na sve okolnosti koje su se događale jesenas. I druge momčadi su se pojačale, konkurencija je jaka i velika… Ne moramo ništa, ali to jako želimo i zato ćemo ići ponizno u svaku utakmicu, respektirati svakog suparnika pa tako i Slaven Belupo jer što se nas tiče u subotu je za nas finale Lige prvaka."

U konkurenciji za utakmicu protiv Slaven Belupa bit će i Marin Leovac, posljednja akvizicija našeg kluba.

"Cijelo vrijeme sam bio u momčadskom treningu s drugom momčadi Dinama, pokušavao sam raditi maksimalno zbog sebe i transfera. Spreman sam, a hoću li igrati to je pitanje za trenera. Utrka za titulu? Tablica sve govori, bodovno smo poravnati iako DInamo ima utakmicu manje. Dug je put do kraja sezone, a najbolje je gledati sebe i ne baviti se drugima. Bilo bi lijepo, svi to želimo, ali treba ići utakmicu po utakmicu, plan je fokusirati se samo na prvu sljedeću utakmicu", poručio je Leovac.

AUTOR: NK Osijek

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!