Tenis

Potvrdila da je najbolja: Petra Marčinko pobjednica juniorskog Australian Opena!

Mihaela Bradovski • subota, 29.01.2022.
Potvrdila da je najbolja: Petra Marčinko pobjednica juniorskog Australian Opena!

Hrvatska ima još jednu pobjednicu juniorskog Australian Opena! Petra Marčinko otišla je do kraja u Melbourneu i ostvarila najveći uspjeh u dosadašnjem dijelu karijere!

Nakon Mirjane Lučić, Jelene Kostanić i Ane Konjuh, Petra Marčinko četvrta je Hrvatica koja je osvojila juniorski Australian Open! Marčinko je u finalu bila bolja od Belgijke Sofije Costoulas sa 7:5, 6:1.

Marčinko je u Melbourne došla kao najbolja juniorka svijeta, a taj status samo je učvrstila osvajanjem ove titule. Već samo osvajanje Orange Bowla koje ju je i dovelo na vrh, otvara joj vrata i seniorskog tenisa, a do pozivnica i laganog uvođenja u seniorski tenis, još lakše će dolaziti i s ovom titulom.

Marčinko je u finalu dominirala, tek jedno kraće vrijeme u prvom setu nije bila u prednosti, ali završnica je ipak pripala njoj.

Do prvog breaka došla je već u trećem gemu kada je povela s 2:1, no Belgijka se uspjela vratiti na 3:3. Ipak, u završnici seta Marčinko je napravila novi break, povela sa 6:5 i onda bez izgubljenog poena u narednom gemu osvojila je set.

Drugi set bio je potpuno jednosmjeran. Samo jedan izgubljen gem i to kod 4:0 te lagano završavanje posla.

Marčinko je napravila sjajan posao i stigla je do titule pobjedom protiv desete juniorke svijeta koja je do finala ispustila samo jedan set.

Australian Open, juniorke, finale:
Petra Marčinko (Hrvatska, 1) - Sofia Costoulas (Belgija, 8) 7:5, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!