Košarka

Bogdanović i Zubac nisu briljirali, Jazz i Clippersi upisali gostujuće poraze

Branimir Korać • subota, 29.01.2022.
Bogdanović i Zubac nisu briljirali, Jazz i Clippersi upisali gostujuće poraze

Utah Jazz i LA Clippers nastavili su s lošijom formom te su upisali nove poraze. Bojan Bogdanović i Ivica Zubac nisu briljirali i odigrali su ispod razine na koju smo navikli...

Utah Jazz je u padu i mora pronaći način kako zaustaviti gubitnički niz. U gostima kod Memphisa Jazzeri su upisali četvrti uzastopni poraz i čak deseti u zadnjih 12 utakmica.

Ovdje su se dobro držali do zadnje dionice, a tamo se Memphis predvođen Ja Morantom odvojio i otišao do pobjede. Nedostajali su Donovan Mitchell i Rudy Gobert, bez njih dvojice odjednom Utah je potpuno drugačija momčad.

Bojan Bogdanović nije briljirao. Igrao je 32 minute i za to vrijeme ubacio 13 poena, ali uz loš šut 5/16 iz igre od čega 1/9 za tricu. Tome je dodao dva skoka u napadu uz tri izgubljene lopte.

Prvo ime Jazza bio je Danuel House s 21 poenom, a Mike Conley dodao je 15 poena i šest asistencija. Kod Memphisa Ja Morant upisao je 30 poena te po deset skokova i asistencija, a Brandon Clarke dodao je 22 poena.

Dosta problema imao je Ivica Zubac s centarskom linijom Miamija koji je svladao Clipperse sa 121:114. Miami je imao susret u potpunosti pod kontrolom te je na kraju upisao i pobjedu koja je mogla biti i uvjerljivija da nije bilo opuštanja u završnici.

Miami je imao 23 poena prednosti u završnici treće dionice, ali dopustio je Clippersima da se približe na 117:113 33 sekunde prije kraja, no bliže od toga LA nije uspio doći.

Ovom pobjedom prekinut je niz od čak šest uzastopnih poraza Heata protiv Clippersa, zadnji put slavili su još 8. prosinca 2018. godine.

Zubac je za 23 minute upisao šest poena (2/4 za dva, 2/4 slobodna) uz tri skoka i dvije asistencije, ali i +/- 22 u negativi.

Jimmy Butler upisao je 26 poena uz devet asistencija, Gabe Vincent dodao je 23 poena (7/12 trica), a Bam Adebayo dodao je 20 poena uz 12 skokova. Kod Clippersa Luke Kennard završio je s 23 poena i šest skokova, a Amir Coffey dodao je 15 poena.

NBA:
Memphis Grizzlies - Utah Jazz 119:109
Miami Heat - Los Angeles Clippers 121:114

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!