Tenis

Ashleigh Barty prva Australka od 1978. godine s osvojenim Australian Openom

Mihaela Bradovski • subota, 29.01.2022.
Ashleigh Barty prva Australka od 1978. godine s osvojenim Australian Openom

Godine čekanja su završene, Australija je dočekala pobjednicu Australian Opena. Ashleigh Barty svladala je u finalu Amerikanku Danielle Collins...

Prva igračica svijeta Ashleigh Barty pobjednica je Australian Opena. Barty je odličnim nastupom u finalu sa 6:3, 7:6 svladala Amerikanku Danielle Collins koja je na putu do borbe za titulu bila bolja i od Ane Konjuh.

Australija je još od 1978. godine čekala na titulu u ženskom singlu na Australian Openu. Tada je Christine O'Neil osvojila svoju jedinu Grand Slam titulu i malo tko je tada mogao pretpostaviti da će Australija sve do danas čekati na novu.

Barty je trenutno prva igračica svijeta i to je potvrdila na ovom turniru gdje je pritisak na nju bio enorman od prvog dana, ali se s njim sjajno nosila i osvojila je turnir bez izgubljenog seta.

Općenito ulazak u sezonu za Barty je savršen, ovo joj je drugi turnir i druga titula, a jedini set ove godine uzela joj je Cori Gauff na početku turnira u Adelaideu.

Protiv Collins je prvi set uzela sa 6:3, uz samo jedan break u cijelom setu gdje su obje igračice igrale vrlo dobro na svom početnom udarcu.

U drugom setu veliki preokret. Collins je sjajno krenula i povela s 5:1 da bi nakon toga stala. Barty je nošena velikom podrškom s tribina izborila tie-break i tamo sa 7:2 otišla do titule.

Collins tako ostaje u čekaonici za prvu Grand Slam titulu u karijeri.

Australian Open, finale:
Ashleigh Barty (Australija, 1) - Danielle Collins (SAD, 27) 6:3, 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!