Tenis

Krejčikova i Siniakova preokretom do naslova u ženskom paru

Matej Kačan • nedjelja, 30.01.2022.
Krejčikova i Siniakova preokretom do naslova u ženskom paru

Prve nositeljice Australian Opena u ženskom paru, Barbora Krejčikova i Katerina Siniakova opravdale su svoj status te su na kraju i uzele titulu u Mlebourneu...

Pretposljednje finale Australian Opena donijelo je veliku borbu, meč od čak dva sata i 44 minute, ali naposljetku ipak pobjedu prvih favoritkinja turnira.

Barbora Krejčikova i Katerina Siniakova u turnir su krenule kao prve nositeljice i stigle su do kraja, premda im je za to u finalu trebao pravi mali podvig i preokret.

Suparnice su bile Anna Danilina i Beatriz Haddad Maia, par koji je u također dugo meču polufinala izbacio druge nositeljice Aoyamu i Shibaharu.

Danilina i Haddad Maia u prvom su setu imale dva puta po break viška, ali prve nositeljice nadoknadile su i 4:2, a onda i 6:5 te servis suparnica za set te su izborile tie-break.

Tamo ipak Kazahstanka i Brazilka slave sa 7:3 nakon sat vremena igre. U druga dva seta također velika borba, ali su u drugi Siniakova i Krejčikova krenule breakom i zadržale ga do krajas eta uz spašenu break loptu pri 3:2.

U trećem prvu šansu za oduzimanje servisa imaju Danilina i Haddad Maia pri 2:1, ali to ne koriste pa odmah potom gube dva servisa i nalaze se u 5:2 rupi. Uspjele su nadoknaditi jedan break, drugi ne pa Krejčikova i Siniakova ipak zasluženo slave naslov.

Australian Open, finale:
B. Krejčikova/K. Siniakova (1) - A. Danilina/B Haddad Maia 6:7, 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!