Tenis

Nadal: 'Ne znate koliko sam se borio za ovaj trenutak', Medvjedev: 'Jesi li uopće umoran?'

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 30.01.2022.
Nadal: 'Ne znate koliko sam se borio za ovaj trenutak', Medvjedev: 'Jesi li uopće umoran?'

Ovo je bio jedan od najemotivnijih mečeva u mojoj karijeri, kazao je Španjolac Rafael Nadal nakon što je u finalu Australian Open pobijedio Rusa Danila Medvjedeva sa 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5 nakon pet sati i 24 minuta igre u Rod Laver Areni.

Španjolac je do pobjede došao nevjerojatnim preokretom, postavši prvi tenisač u povijesti koji je došao do 21. pojedinačnog naslova na Grand Slam turnirima.

Nadal se tako za jedan naslov odvojio od Rogera Federera i Novaka Đokovića s kojima je do danas bio surekorder s osvojenih 20 trofeja na najznačajnija četiri teniska turnira. Federera ove godine nije bilo u Melbourne Parku jer se oporavlja od operacija na koljenu, a Đokoviću je bilo onemogućeno boriti se za svoj deseti naslov na Australian Openu, jer nije bio cijepljen protiv Covida-19 te nije ispunio kriterije federalnih vlasti za ulazak na tlo Australije.

"Bio je to jedan od najemotivnijih mečeva u mojoj teniskoj karijeri. Ne znam što bih rekao. Za mene je to jednostavno nevjerojatno. Iskreno rečeno, prije mjesec i pol dana nisam znao hoću li se moći vratiti na turneju i ponovo igrati tenis. A danas, pred svima vama, imam ovaj trofej. Ne znate koliko sam se borio da dođem do ovog trenutka, ne mogu dovoljno zahvaliti svima koji su me podržavali, veliko hvala za svu ljubav i podršku", naveo je peti tenisač svijeta.

Nadal je stigao do pobjede premda je gubio 0-2 u setovima.

"Ovo je bez sumnje jedna od mojih najemotivnijih pobjeda u karijeri. Imao sam nevjerojatnu podršku navijača, to će ostati u mojem srcu do kraja života. Znate koliko je bilo teško poslednjih godinu i po dana," dodao je Nadal nakon drugog trijumfa u Melbourneu Parku nakon što je prvi put slavio 2009. godine.

"Prije mjesec dana sam rekao kako će ovo možda biti posljednji Australian Open, ali sada imam još energije za nastavak. Ne mogu objasniti kako se sada osjećam, pružit ću sve od sebe, trudit ću se i pokušat ću doći i iduće godine," rekao je Nadal.

Španjolski tenisač je zahvalio i svom suparniku na sjajnoj igri.

"Ovo je težak trenutak za Danila. Ti si nevjerojatan šampion. Bio sam u toj poziciji nekoliko puta na ovom turniru. Ne sumnjam da ćeš i ti podići ovaj trofej u karijeri. Čestitam tebi, tvojoj ekipi i obitelji na svemu," poručio je Nadal.

Rus je u Melbourne stigao kao aktualni pobjednik US Opena, gdje je u rujanskom finalu pobijedio Novaka Đokovića i tako spriječio srbijanskog tenisača da postane prvi nakon Roda Lavera (1969.) koji je u istoj kalendarskoj osvojio četiri najveća teniska turnira na svijetu, te prvi u povijesti sa 21 pojedinačnim Grand Slam naslovom. Korak do naslova je bio i u Melbourneu.

"Teško mi je govoriti nakon pet i pol sati meča i poraza. Čestitam Rafi, bio sam zapanjen gledajući ga tijekom susreta, ali posle meča sam ga pitao: 'Jesi li umoran, kako si živ', jer ovo je bilo ludo. Nivo je bio jako visok. Mislio sam da ćeš se umoriti, imao si nevjerojatne noge, nevjerojatan si prvak," kazao je Medvedev nakon susreta.

Posebno se zahvalio svojoj ekipi, obitelji i supruzi, za koju je rekao kako je vjerojatno razbila televizor gledajući meč kod kuće. Pohvalio je i direktora turnira Craiga Tileyja.

"Pokušat ću biti još bolji idući put. Zahvalan sam svima, Teniskom savezu Australije. Imali ste težak posao ove godine, možda najteži u karijeri. Tiley, mislim da si nevjerojatan direktor, nadam se da ćeš ostati još 15 godina", naveo je Medvedev.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!